Isnin, 20 Jun 2011

KEJUTAN HARI BAPA

Orang lain sibuk booking2 table kat hotel ler kat resoran
utk celebrate hari bapa kan? well, meraikan orang yg tersayang
Apa ler salahnya kan???

Well, kami seperti biasa ler..Hotel 6 Bintang kat Subang Jaya tu
yg jadi pilihan kami......customer tetap tu..wahahahaha.

Xceli, disebabkan hari Ahad tu papa kerja
Ada kelas intensif utk budak2 UPSR so kami celebrate hari sabtu ag
Memula tu nak surprise....Banyak kali papa tanya nak buat aper..
Mama x jugak jawab2...hehehe

Nak tau mama buat aper utk meraikan HARI BAPA?












NASI KUKUS + Ayam Berempah...
Khas utk PAPA



Gigih tu mama memerap ayam pada malamnya...
keletung keletang menumbuk lesung..
Papa malas nak tanya dah sebab tanya banyak kali pun mama x jwb

Perapan ayam

Pepagi esoknya tidoo papa, di kejutkan dengan aroma ayam berempah.
Pepagi lagi harum seluruh rumah..perut pun jadi cepat lapar


Ayam goreng berempah 

Pastu bau nasi yg mama kukus ngan daun pisang plak
Last2 papa leh agak...bersri2 muka dia masa tanya mama
"Nasi Kukus ker?"
Mama angguk jer laaaa... hehe

Tapi mama terover kukus plak...abis kuning nasi kena warna daun tu..

Sangat hepi tgk papa makan ngan bersungguh-sungguh
Sebenarnya papa x tau pun kami nak meraikan hari bapa utk dia
terlupa katanya..then bila kami wish SELAMAT HARI BAPA
dia jawab.."no wonder ler..susah sangat nak jawab buat aper semalam"..haha

Memula tu nak buat kari daging skali, tapi daging xder kat kedai
so mama buat pejeri telor makan ngan nasi ni.
Nak buat pajeri nenas, papa x makan nenas, 
pajeri terung, mama lak x makan terung..


Itulah kisah hari bapa kami yg sangat simple dan sederhana..
yg penting kami hepi..


Nota kaki:

13 ulasan:

chekna @ mama ziyad berkata...

hmmmm.. nampak sedap.. yum..yum..

♥MiZz-siHa♥ berkata...

yg penting kite happy kan...hehe

iduraz berkata...

sonoknyer tengok kamu pandai tui masak...pe2 event rai kat rumah jerk..

dinor's family berkata...

betuah papanya mamanya msk sedap tu...

eima berkata...

nk amik resepi ayam rempah tuh ...
cantek deco...huhu

kayyana berkata...

alahai.. bile bc pun dah terliur nih.. rasa mcm nak join je makan ayam rempah tuh.. sedap nyer

Citarasa Rinduan berkata...

terbaik

ayu sambut hanya dgn lagu yang kami deco.

dah baca versi sambutan hari bapa utk en zalie
http://ruhayurazali.blogspot.com/2011/06/tiada-sambutan-hanya-nyanyian-untuk.html

hehehehhe
selamat har bapa utk papa dhiya

ziraziz berkata...

mcm sedap je..

blh bukak restoren pasni elly...hehe

Amy Syaquena berkata...

ya allah kenapa ramai sangat yang buat entri pasal makan nie , tersekso perut den nie ha! sekali lihat gambar terliur sekali lihat ternoda , sekali lagi lihat tergoda , cam ner... sedapnya dearrrr..........

amirah berkata...

wow..bestnya eily resepi ni..camne ek nak bujet air untuk nasik kukus tu..ermm

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

wah bestnya kejutan tu, kita tak de wat kejutan pun

ibuayahdamia berkata...

kak ayu semalam baru buat ayam goreng berempah...makan ngan sambal udang jer...

tak pernah buat lagi nasi kukus...sebab rasa macam lama jer nak masak nasi tu..hehe

MamaRifqy berkata...

macam best je buya ayam berempah..leh cuba ni...