Isnin, 20 Jun 2011

DHIYA LUKIS GAMBAR MAMA

Dhiya Khairina punyer imaginasi sekarang ni semakin power laa..
Bebaru ni Dhiya membuat lakaran lukisan yg buat mama gelak sorang-sorang bila tengok lukisan tu, 
Dalam hati tu ada jugak rasa bangga, anak dah semakin pandai.
Dan rasa terharu tanpa sedar anak dah semakin besar

cuba u oll  telek betul2 lukisan ni....






Masa Dhiya lukis ni, 
sambil dia buat lakaran, sambil dia bercerita apa yg dia lukis..
memang mama tabik springgg ler kat daya imaginasi dia.

Ni mama xplained semula ek....

no.1 - mama
no.2 - beg
no.3 - dog
no.4 - rumah
no.5 - pintu
no.6 - rumput
no.7 - jalan
no.8 - taman

Ceritanya;
mama jalan2 bawak beg, pastu dog kejar mama...mama jalan2 nak balik rumah, 
mama pijak rumput banyak2...kat depan rumah ada taman tempat Dhiya main...
pastu mama bukak pintu..


Hahahhaa...Lucu kan...
Kalau saper pernah datang rumah mama tu, 
mesti dapat bayangkan lukisan tu ngan taman depan rumah kami ni.
Cuma dalam cerita tu yg x logik ialah mama kena kejar ngan dog..
Kat rumah kami ni mana ada dog...
dan mama sendiri x pasti mana Dhiya tau, ada orang kena kejar ngan dog.

hehhhehee...sweet sangat..mama akan simpan lukisan ni.hehe



Nota kaki:
*Dog Dhiya macam ikan paus daaaa
*opppsss..ada 1 benda mama lupa, Dhiya lukis mama pakai kasut..hehe

17 ulasan:

eT berkata...

haha..mmg dhiya terbaek la...
pasni dia wat cite mama masak2 plak...:p

eima berkata...

daya imaginasi budak ... tp bagus la die imagine pastu lukis siap citekan balik....cerdik

MRS. K berkata...

comel nya mamaaa...

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

br sketch je tu

Honeymoon

♥MiZz-siHa♥ berkata...

budak2 mmg kuat imaginasi diorng kan..comelnye mama..hehe

eB ezrin berkata...

sampai terbatok2 eB gelak ;p

dinor's family berkata...

pandainya dhiya lukis...kuat betul imajinasi dia....

zaidah berkata...

daya imaginasinyer dhiya bercerita bagus cuma klu dia tak terangkan memang tak faham ape yang dia lukis tu.....bagus dhiya

amirah berkata...

hihihi..ni mesti ada tengok citer pape kat tv ni..

Momma Mia berkata...

heheh how sweet nya lukisan dhiya tu.. lebih sweet dgn jalan ceritanya tu skali.. bijak bijak!!

kayyana berkata...

hahahaha... kelakar sungguh.. pandai dhiya buat jalan cerita.. nampak menarik.. heehe.. kene simpan ni eily..esok2 bile die dah besar ni jelah bukti kecerdikan yg dhiya dpt.. kenangan di zaman kecil kan

Diyana berkata...

hihihi...so cutela dhiya ni.pandai plak tu siap bercerita ;)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

bagus la dhiya ni pandai berimiginasi, kalo balqis sokmo conteng je

ibuayahdamia berkata...

hahaha...senyum2 aunty ayu baca entry ni...dhiya pandai lah...

MamaRifqy berkata...

ahhahahaaa..kelakar la dhiya nii..seyessss..lucu

...sWeeT uMi... berkata...

wah pandai dhiya create citer ngan lukisan...caye la dhiya

Lelord berkata...

ekekekkekeee camne la leh tertinggal baca n3 ni, hmm najlaa pun sama imaginasi skarang terarah bertambah sorang ahli kuarga (adik baby)