Rabu, 15 Jun 2011

CANDLE LITE DINNER DI HOTEL 6 BINTANG

Cerita Annyversary yg dah agak basi tapi tetap di hati..hehe
(cerita jer yg basi, tapi kenangan tu x basi sampai bila2)
sebelum balik ritu sempat ler celebrate anny kami yg ke-4
Ala..makan2 jer pun sekdar yg termampu..hehe

Kali ni tempat pilihan kami adalah hotel 6 bintang area Subang Jaya.
Ade ker hotel 6 bintang kat subang Jaya?????
Adaaaaaaa.......tempat feberet kami ber2







Boleh teka kami bercandle lite kat maner???
HEhehe..rumah ku syurgaku lerrrr..hotel 6 bintang kan.

Kami celebrate dengan sederhana.
Sederhana pun, jenuh jugak mak nak prepare semuanya tau..
Aritu mama dengan gigihnya menyediakan Chicken Chop..resepi sendiri..hehe
Gigih tau mama menbonelesskan sendiri peha ayam then perap semalaman
yg pasti buat secara sembunyi2..takut papa tau..huhu
kata nak surprise.....

Grill Chicken Chop with black pepper sauce

siap wat coleslow lagi..


Hidangan kami malam tu...........
Siap buat tea 3 layer ag...tapi x berapa nak layer sebab 
ice xder...plug peti rosak aritu, esoknya baru baiki
(time tu jugak dia nak rosak kan..ais semua dh jadi air)

Lagi romantik di temani jambangan bunga mas kawin kami dulu
masih terjaga rapi...4 thun dah
(x payah ler bunga ros bagai kan)


Tapikan yg x berapa nak bestnya....
Gambar xder yg cantik...semua mama nampak gemuk sangat
so diharamkan utk dipertontonkan dikhalayak ramai...huhuhu
(xleh terima hakikat ler tu semakin gemuk kan)

Tapi ada ler sekeping utk penyeri...

cekci pulak anakku itu.

yg bestnya..hari tu dhiya bagi komitment yg sangat baik
dia siap makan kat meja lain lagi...meja kecik kat tp kami..
bagus anak mama..........prihatin..hehe

Hepi 4th anny utk kami...semoga terus bahagia ke syurga


Nota kaki:
Puas hati dapat buat majlis sendiri..hehe

10 ulasan:

MRS. K berkata...

amin kan untuk ayat last tu.. hehehe...

iduraz berkata...

hehe..sweet jerk, ala tak payah kt otel pon leh celebrate, lagi bermakna kt rumah...tempat membina kasih sayang..,ngegege

zaidah berkata...

appy anniversary....semoga berkekalan hingga akhir hayat

Diyana berkata...

sweetnye dan eily sangat romantikkk la!tabik spring kat eily.:D. diyana?errr.tak berani nak buat camni..haha.sbb diyana n suami tak reti berjiwang. huhu.

chekna @ mama ziyad berkata...

happy belated anniversary... dengan lilin bagai, romantika d amor gitu.. kat rumah pun ok jugak kan.. barulah rumahku syurgaku...

Lelord berkata...

pheeweet cayalah eily

Citarasa Rinduan berkata...

wah......

mmg terbaik hotel subang jaya tu..
heheh

by day way happy belated aniversarry mama dhiya...

suka ayu bila kamu simpan baik2 jambangan mas kawin tu..
usianya 4 tahun.. peeh....
hebat..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

wah romantik sungguh rajin eily masak2 ek...

e.l.i.z.@ berkata...

happy 4th anniversary uols!
meme taraf 6 bintang okeh..sbb semua prepare sediri..keli nok amik eily kijo kt LM la gini :P

ibuayahdamia berkata...

romantik ngan marvellous...memang lagi terasa kehangatannya kalau buat sendiri dan sambut kat rumah sendiri kan..

happy belated anniversary...semoga rumah tangga yg dibina oleh eily bahgaia hendaknya...aminn