Selasa, 21 Jun 2011

SENAMAN OTOT LENGAN

U oll pernah nengok x iklan Seterika Tefal..
yg pompuan tu wat exercise dengan seterika kat gym tu?????
mama try google cari gambor non jumpa ler plak..
Ha..tu ler kot situasi mama sekrang ni...
Tu la..eksen sangat padan ngan muka mama nih?
Alkisahnya, ritu papa dapat hadiah cabutan bertuah sekolah dia
seterikaBrand panasonic, mama teruja hokeh..
seterika lama terus hantar kampung...

Alat exercise lengan di rumah mama.

Almaklum, seterika dulu dah 12tahun usianya..brand MEC ajer.
Dapat seterika MEC tu pun cabutan bertuah pembukaan MEC City kat kuantan
sekarang ni MEC City tu dah jadi padang jarak padang terkukur dah
Bayangkan ler usia seterika tu...
tapi seterika tu cukup ler power...sangat senang bekerja dengannya..
yg rosak hanya ler steam jer..x kuar asap2..haha

Rupa-rupanya, ku sangka intan rupanya kaca...huh
Harap nama ajer Panasonic....(mesti yg murah skali nih)
Nak naik berketul2 otot lengan ni hah..menekan time gosok baju
pastu siap pulas ke maximum punyer kepanasan
komfom ler meningkatkan penggunaan bil elektrik..
Tapinya kedut skit pun xmau ilang....macam x gogok jugak zahirnya

huh...nampak gayanya misi seterusnya ialah membeli seterika baru

Nota kaki:
Dalam banyak2 kerja rumah, mama paling failed bab menggosok baju.
Tapi dah bagitau papa sebelum kawin lagi, so papa pun x demand sangat.hehe

18 ulasan:

MRS. K berkata...

i lipat baju paling malasss

chekna @ mama ziyad berkata...

uish...macam berat je tu.. mau timbul urat2 tangan camtu...

ct N honey berkata...

dengar guruh dilangit,air tempayan dibuang..

Panduan jika mengandung luar nikah
‘Antara Kita’ lagu tema Stanza Cinta versi asal

eima berkata...

suka strika zaman dulu yg berat tu ... sekali gosok je dah cantek...

SYANI berkata...

Saya suka lipat baju tapi paling malas gosok baju la...

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

bli iron stim la..mudah walaupun mahallllll

Honeymoon

kayyana berkata...

hahahha... mcm same je ngn masalah kite.. tp seterika yg dalam gambar tu mcm berat jugak kan.. rasanye seterika tu agak bagus jugak.. klu yg mcm yana punye mmg murah tahap gaban.. 30 hinggit je kot.. tu yg kene bukak max pastu kene tekan.. takpe.. nnti ada muscle.. hehehe

ziraziz berkata...

ni iron spesis berat ni...

dyea irdina berkata...

dyea paling malas gosok mengosok ni..tp bercite2 nak beli steam iron cam kat kedai dobi or kedai baju tu yg gantung je baju pas tu trus gosok ala2 vacuum gitu...

Amy Syaquena berkata...

Amy paling x suka gosok baju untull now memnag x pandai menggosok , tapi kalau lipat baju serahkan pada amy berbakul pun x de hal hehe...

mamalieyna berkata...

seterika kalau dpt yg berat tu mmg best la, ringan2 mcm yg berlambak kt pasaran skrg ni, cam tak puas je kan..

bab menggosok mmg boring, tp terpaksa akur, dh lak en suami badan beruniform kan. harus saiz terpacak..huu~

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

tak suka gosok kain, tapi kena gosok gak kalo tak, tak leh nak pi keje sebab baju hubby semua kena gosok

mummysyafie berkata...

nor kan, paling tak suka iron baju ni. tapi apa nak buek..setiap minggu kena spend masa 2-3 jam nak iron baju kami sekeluarga. penat kan..

amirah berkata...

sama la eily..tak suka tak suka gosok baju..tapi kitorng take turn..kenkadang husben yg gosokkan baju kita..hihi

ibuayahdamia berkata...

hehe..kami suami isteri memang malas nak gosok baju....kalau nak gosok baju kna tarik iron dan board gi tempat yang ber air-cond....nasib ler bibik tak banyak cekadak...hehe..

pernah masa tunggu maid sampai, hantar dobi jer iron semua...70 sen sehelai...hehe...ok lah kan

MamaRifqy berkata...

seterika ni mmg berat kan?? kat umah mak na mmg pakai yang niii..mmg berpeluh laaaaaa

kayyana berkata...

yana tak taula nape ek.. bile nk gosok bju je teringat entry eily yg nih.. erm.. sebab iron kite sama kot..

...sWeeT uMi... berkata...

umi bab ni lepas lagi la, kalu bab lipat melipat ni kena tggu mood dtg dulu huhuhu