Selasa, 21 Jun 2011

TV BARU YANG CANGGIH

Alkisahnya................................
Bila ada anak yg terover prihatin dan tersangat kreatip
Nak marah pun x termarah, nak ketawa pun macam x kena
Nak cakap aper, nak xplained camner pun x tau ler..
Yg pasti kena tepuk dahi, pastu duduk sambil minum air sejuk.

Hari Ahad yg lalu, 19/06/11 (siap bg tarikh tu, biar Dhiya ingat nnt)
Mama duk sibuk mengemas, dalam bilik...
Skali bila mama keluar. dengan muka cover dan x bersalah
Dhiya mengeluarkan ayat mengantoikan diri sendiri
"Dhiya x buat aper2 pun, mama"

Hahaha..selallunya kalau dia cakap camtu tetiba
mesti ada something yg dia buat nak sorok dari kita.
Mama pun duk musing ler 1 rumah, aper agaknya dia buat.
Time tu mama baru jer siap kemas+sapu+mop rumah
risau jugak kot2 dia sepah dan kotorkan semula.

Memula tu x jumpa pun aper2 yg pelik tapi
tetiba ternampak situasi yg mencurigakan ini


Bekas air ada skit air kat tv dan
water color skali ngan berus di sembunyikan bawah buku
(kengkonon mama x nampak ler tu)


Haaaaaaaaaa...sudah!!!!!!!...aper plak ler projek dia kali ni?
Jgn dia conteng dinding lagi sudah ler
Baru beberapa bulan papa cat lain..
telek punyer telek, cari punyer cari....jumpa ni..




 di kaler hijaunya tv 

Dengan screen skali kena kaler


Ya Allah, Dhiya Khairina sangat bijak dan sangat kreatip
Dia tau tv rumah dia buruk...nak nampak baru, di catnya baru
dah ler kaler ijau, lari terus ngan tema rumah

Nampaknya papa kena prihatin ni,..
Anak pun nampak yg rv rumah ni tv lama, x class macam tv org.hehe

Seb bek ngko x kena karen anak oiiiii..
seb baik jugak x rosak tv tu..
Kalau x, daripada ada yg x berapa nak canggih tu, terus xder
X payah tgk tv..haha


Nota kaki:
Macam2 Dhiya Khairina ni.......nak tv baru mintak ngan papa.
Jgn nak pepandai tunjuk kreatip kat tv buruk mama tu. haha

*x canggih pun berjasa tau tv tu, dah 8thun x pernah ad rosak tu

17 ulasan:

Diyana berkata...

mak mertua diyana datang umah..puji tv kiterang.dia cakap,bagusla tak beli yg nipis2 tu.elok lg..pakai je yg besar ni..mama tak ske tgk tv nipis2..hehe. diyana pn blum ade hati nak ikut jejak orang tukar tibi nipis,sama besar ngan eilynye lagi.ehehe

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

sik baik tv kalu perabot? alahai dhiya..

Honeymoon

Wansteddy Tales berkata...

bijak betul cik Dhiya ni. Petah bercakap pula. Memang besh dapat geng cam Dhiya ni. Leh hiburkan hati nak2 pandai dia berborak :)

eima berkata...

suka tv kotak dr flat² nih ...
gambo tak cantek nk kena pasang astro beyond plak klu nk lawa ...duit lagi dah la astro la ni cekik darah asek nk naik rega je ....


dhiya nih lain kali wat pepe jgn pecah lobang sendrik kan dah kantoi

MrS. F!zA berkata...

hahahaha..nmpk sgt mama grang tu sebab takut lalu mengantoikan dri sendiri..kikiki..

mujur tv tempat buleh lap jgk..kalo dikalernya ats dinding mmg kena cat lain lah..hahaha

Pn. Zana berkata...

huhu. nak tv baru eh..:)

♥MiZz-siHa♥ berkata...

nasib baik le x terkena air kat tv tu kan...
garang mam nie..blom pape anak dah ckp 'dhiya xbuat pape mama"hehehe

Amy Syaquena berkata...

hahahaha kreatif sungguh diya , kalau macam nie achik amy pun nak buat jugak la hehe..

mamalieyna berkata...

hikhik..dhiya bg hint baeeek punya kt papa dia..kalau papa tak perasan taktau la nk ckp kan..hehe..budak bijak, mmg kreatip~

lama tk singgh sini.msa terhad la..huu~

MRS. K berkata...

nanti tv tu merajuk kang...

kayyana berkata...

hahahaha.. adoilah hai.. jenuh gelak.. tu mujurlah die nk ckp mcmtu. klu tak sampai sudahlah mama die tak tau.. bijak sungguh budak ni..

amirah berkata...

hihi..dhiya meh datang umah anti amie, tolong catkan lukis gambar kartun..hihihi

Papa Mifz berkata...

dia nak tolong cat sebab raya dah dekat kot...hehe

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

ha ha tu namanya kena beli haq baru yang lekat kat dinding tu, senang sikit tinggi tak leh nak conteng

ibuayahdamia berkata...

ngeh ngeh ngeh...memang sgt kreatif...ni kalau ayyunie yg buat ni (aleesya tak mungkin buat)...mau di marah bagai singa dek ayah dia ni....hehe...TV yang ayah dia paling syg kat rumah tu....almaklur ler...bukan senang nak dapat TV mahaiii...:)

MamaRifqy berkata...

hahahahahahha....mmmmggg kreatip sungguh..die nak suh ayah die beli TV baru la ni eily!!

...sWeeT uMi... berkata...

adoiiii ni la penangan anak kan, kreatif btul dia...sib baik tak kena karan huhuhu