Isnin, 27 Jun 2011

BELI EMAS

Di suatu petang yg agak sunyi dan damai
(Wahhh...ayat cerpen dulu kala ni)
Duduk berbual sampai berkepit2 ngn kanda tercinta

Macam2 cerita keluar...dari 1 topik ke topik yg berikutnya
Ala beseler perbualan laki bini, dari yg U sampai ler u turn kan
semua topik bercampur aduk..hehe
Tetiba terkeluar ler topik kerja yg mama baru dapat tu..

Tetiba kanda tercinta tanya?
"Nnti, first gaji u, nak beli aper?"
(eleh, lapor diri pun x ag, dah sibuk citer pasal gaji kan?)

Mama pun duk mikir.....Dalam kepala tu keluar macam2 list dah pun
cuma kontrol cun, buat selection yg agak2 bagus jer dullu
Almaklum ler, dah 4 thun x bekerja ni, semakin seronok menambih wish list
"Hrmmmmm....asenya nak beli Oven kot, raya dah dekat
nak buat kuih raya sendiri ler tahun ni"
Jawapan tulus ikhlas dari bini yg dah bertahun2 jadi surirumahtangga.
hahahhaa...innocent giler jawapankan??? x materialistik langsung.hehe
Cover kesopan-santunan tu harus ada.

Tetiba kanda kata:
"Beli ler barang kemas, buat tanda gaji first"

Dalam hati mama...................
Memang sah laki aku orang kelantan..
:)


Sajer jer letak gambar Dinar Emas kelantan ni.
Amik dari Mr.Goog

Nota kaki:
U oll paham ker? kalau x paham tu....buat2 paham je la ek...

13 ulasan:

MrS. F!zA berkata...

org kelantan je ke suka emas?rsanya org lain pon sama je tgk..huhu naman tk de plk kata suruh kita beli emas..kikiki

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

paham dalam tak paham, maksudnya memang suka kumpul mas la kan, selalunya orang kelantan kalo tak salah memang suka kumpul mas, ye ke ek?sebab dulu ada XStaff kelantan suka kumpul mas

kayyana berkata...

hehehe.. tp beli emas bagus jugak tau.. boleh buat simpanan kan... pelaburan jugak tu eily.. dah lama tak komen.. bz skit.. hehehe

Sabihah berkata...

beli emas tak rugi..sy sokong pendapat cik hubby kamu...(sy org terengganu) hahaha ^_^

iduraz berkata...

hehe, sonoknyer nak dpt 1st gajipas lama jadi surirumah..tapi emas skang mahaii kan..hukhuk

Diyana berkata...

ha ah..sah konfem2 sah husben eily kelantanist sejati ;)

LYAfrina berkata...

hehehehe...

ok pe beli brg kemas... blh buat raya trus

amirah berkata...

paham..!! paham..org kelate ngan emas takleh dipisahkan..hihi..eily..wishlist kita sama la..mula2 nak oven ckp ngan husben nak buat kuih raya, bleh plak dia jawab, takyah la sebab kita tolong org lain yg jual kuih tu..errr..pastu decide nak beli rantai emas...hehe..sebab tak pernah ada rantai emas..selalunya rimas kalau pakai brg kemas..

♥MiZz-siHa♥ berkata...

paham2...hehehe..ingtkan orng perempuan kelantan je yg suke beli mas..orng laki pon ade jgk kan..

jumie berkata...

Jeme meme ore kelate sejati.. hihihii.. meme bagus cadange tue.. meme mas tgh mahal.. tapi kalu xbeli loni.. seksok lagi mahal.. ada pitih tue baik beli selaluh..

mamalieyna berkata...

org Penang pun sinonim ngn brg kemas kan..hee~

oooh elly nak start kerja ke? good luck to u~

mama rifQy berkata...

hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..sgt2 paham!!!!kuikuikuiiiiiiiiiiiii

...sWeeT uMi... berkata...

umi rase umi paham...tp btul gak tu beli emas sbg tanda 1st gaji, jd kenangan la...vote for that(eh memandai lak lalaaala)