Khamis, 30 Jun 2011

TEKAK MAHAL

Selalunya, most of the day ler,
Dhiya akan amik bijiran utk breakfast...Almaklumler bangun lambat
Dhiya akan bangun pagi 11 ke atas
So mama xsuka bagi dia heavy breakfast nnti time kami lunch 
dia kenyang plak..so dia akan makan skit jer.

Memang favourite breakfst dhiya ialah KOKOKRUNH
(eh betul ker eja gitu ek).....
Semangkuk kokokrunch ngan susu + pisang boleh ler buat alas perut
tunggu pukul 1 lebih papa balik kerja tu...

Ok berbalik pada tajuk entry kita, 
Bebaru ni gi  beli barang rumah kat TESCO
Dhiya dari rumah ag duk bising kokokrunch dia dah abis
bila sampai kat tesco kami dipaksanya cari kokokrunch dulu.
Tapi tengok regenya sedikit mahal berbanding kat Mydin.
Gilos mahal kan kokokrunch tu...huhuhu...
Papa pun guna kaedah lain, dia gi offer Dhiya kokokrunch TESCO
Haha..murah giler tau, 1 beg 700gm baru RM4.90. hehe

Haha..amik ngko..besar 
Macam ada anak 4 or 5 orang jer kan?

Memula tu Dhiya xcited tau, jnji ada kokokrunch kan?
Tapinya bila balik rumah, breakfast esok harinya...
Nak tau aper jadi?????



Dia rasa jer sesudu 2, pastu hirup susu jer

Dan..hari2 berikutnya, memang susu ajer yg dihirup
kokokrunch tu semua ditinggalkan camtu jer.
X sedap katanya...bila mama rasa, sedap jer, xder ler beza sgt pun
Hadoi la anak, dahtu aper ler mama nak buat ngan sebungkus besar tu??
Dah ler tupperware besar utk simpan pun mama x sempat beli lagi.

Papa kata, kalau lagu ni ore klate kata 'ada tekak'
hehehe...mama pun jawab, memang ler ada tekak.. :)
ini bukan setakat ada tekak ni, tekak mahal ..... haha..

ps: 
Dhiya ni memang terkenal ngan sedikit fussy bab2 camni, bab brand, jenama..
susu segar pun dia dapat beza yg dutch lady ngan marigold yg gambar lembu tu. huhu



Nota kaki:
Anak2 sekarang ni advanced kan????
Kita dulu, apa yg ada depan mata tu ler hentamnya.. sedap x sedap tu lain cerita

*saper tau aper2 resepi kuih ker, kek ker yg guna kokokrunch?? hehe

10 ulasan:

iduraz berkata...

hehe, dah pandai demand yer...tapi budak2 memang kan, dia tau mana sedap mana tak, mana ori mana pelesu..hehehehe

...sWeeT uMi... berkata...

tu la ank zmn skrg kan mama...tp kes dhiya ni same la ngan kes ank umi...mmg sebijik cam tu citer nye huhuhu...mama, tak dpt nk tlg bab resepi ni, umi tak pandai sgt hehehe

mama tisya berkata...

bdk2 skarang pandai memilih & merasa...kalah kita yg beso2..heheheh

wt milk shake koko crunch la..instead of milk shake oreo...ehhehe

yantz-yeem berkata...

kena pandai gayakan menu tu bagi nmpk cedap baru diorng nak makn...gerenti nak lagi..

salam..ada peluang besar untuk anda memenangi rm30,rm20 & rm10!!nak tau apa?jom jenguk blog saya...

mummysyafie berkata...

betul dear, budak² skrg mmg beruntung.

zaman nor dulu, minum milo bila demam je. nak makan kepci bila time bapak dapat gaji. huhuhu..sedih arr..

kayyana berkata...

hahahaha.. aduhai... pandai jugak die bezakan kokokrunch tesco ngn kokokrunch ori ek.. lain kot rasanye eily.. tu yg die taknak..

dinor's family berkata...

budak skrg mmg byk mcm tu...anak ibu pun suka mkn coco kruch gak tp xle slalu...

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

uik...mmg betul la ni tekak maheii..ehehe
rafiq pon peminat kokokrunch. since dia takleh minum susu lembu, dia ratah camtu jela.
maybe yg jenama tesco tu..if buh susu dia jadi lembikk cepat kot..sbb yg kokokrunch betui tu..lmbt skit kan nak lembik..hehehe

MamaRifqy berkata...

hahhahaaa..mmg demand sungguhh ni..pandai lak beza2!!

Puanbee2 berkata...

tk sedap sgt tk setanding yg kokocrunch tu haha..