Sabtu, 16 Julai 2011

EKSPERIMEN MENJADI LAGI

Kek batik kat bawah ni nampak biasa, tapi sebenarnya luar biasa..
Waahhh..aper yg luar biasanya??SEcret resepi dari mama ni...hehehhee...
Mama sekali lagi buat xperimen resepinya dengan memanupulasikan
kokokrunch 1 beg besor yg Dhiya xnak makan ritu (Secret resepi tu).hahhaha



Resepi macam biasa jer..
Serbuk koko, butter, susu segar, gula, biskut marie
tapi mama x letak milo..gantikan ngan kokokrunch di blend..
sedapppp!!!

Tapinya terlebih biskut ler plak..
Mama men taruk jer biskut marie tu sepeket..



Terliur x?????
Sedap tau..yummy2, resepi pun sempoi ajer..
Esok nak buat lagi, kali ni nak kurangkan biskutnya plak...
Mesti lagi best..nnti mama update resepi dalam dapur dinda yea..



Nota kaki:
eksperimen Milkshake kokokrunch ngan eskrem goreng kokokrunch akan mama update later.
yg pasti selamat sudah kokokrunch 1 beg besor tu..

10 ulasan:

Ibu Mifzal Arsyad berkata...

terliur ni..wah secret resepi..leh cuba ni...

Papa Mifz berkata...

aduh terliur di buek nye....share la resepi...nak suh wife buek la...

...sWeeT uMi... berkata...

wah mama, ada je idea kreatif kamo yeh... (",),,,yum yum dh lama x mkn ni...

dyea irdina berkata...

dyea tak pernah buat kek batik ni..leh try la nanti...lama tak mkn dulu akak yg selalu buat dyea tukang mkn

CIK JATT berkata...

kreatifnya mama. suka2. nak try buat la

Citarasa Rinduan berkata...

selamat petang berhujung minggu mama dhiya..

baru ada kesempatan nak BW..
dihidangkan dengan kek batik kamu..
waduh!!!!

sabar2..
tahniha ya, nampak mengiurkan

eB ezrin berkata...

mau x, sdp giler nmpknyer tuh :)

MrS. F!zA berkata...

terliurrrrr...dhla tgh pose ganti..ahaks

dinor's family berkata...

mmg tliur la...ibu mmg suka mkn manis2 ni....bla nak cuba lak ni...

LYAfrina berkata...

ermmm//cedapnyer..pnah mkn sil buat dulu..nk wk sndiri x pndai..