Isnin, 4 Julai 2011

X JADI LAPOR DIRI

Sepatutnya hari ni, 4 Julai 2011
mama kena lapor diri kat Putrajaya....
Ada ceramah dan sebagainya sampai kul 1ptg
Kebetulan papa pun cuti rini, sebab semalam ada sukan sekolah
tapi nak wat camner............













Kelmarin mama dapat surat 1 ag dari KPM
katanya surat pertama tu di batalkan
Mama dikehendaki lapor diri dan terus menghadiri kursus orientasi
Pada 7 dan 8 Julai...Khamis dah JumaatDi Hotel Kualiti , Kuala Lumpur

(Ada yg ingat mama x jadi kerja ker?
X boleh..mama kena kerja, sebab PTPTN x bayar tu..huhuhu)

comel jer dia termenung..(Mr.goog)

Huhuhuhu...ni lah first time mama akan berpisah ngan Dhiya n Papa
Mesti mama xleh tido...seb bek ler sari jer kan
Mama nk angkut papa n Dhiya sekali xleh ler plak
Papa kerja, xkan nak amik 2 hari cuti kan?huhuhuhuh......sedih...
Seb bek ler unty ilah ada time tu, unty ilah cuti..
So siang unty ilah jaga Dhiya

Sebenarnya lagi lambat lapor diri lagi mama resah
sebab x tau ditugaskan kat maner..semua urusan terbengkalai
buatnya dapat jauh, adoiiii kena ler pindah randah plak.
Nak register sekolah Dhiya pun, takut dpt tempat lain

Mama plik gak ni, kata kajaan sekarang ni tengah budget kan?
Peruntukan semakin ciput, tapi kenapa wat kat hotel lak?
Leklok buat sari jer kat dewan ni buat 2 hari kat hotel..
(Cit...sempat lagi mama mempertikaikan urusan orang) huhu

p/s: so, Mrs. kay. ..x dapet ler kita merambu di ALamanda..
(hihhihi..perancangan baik mesti ada kan)



Nota kaki:
Hrap ini adalah permulaan dan sesi pembelajaran utk Dhiya tau mama dah kerja.
Tapi ase nak suh mak mama amik cuti jer temankan Dhiya. boleh gitu?

16 ulasan:

MRS. K berkata...

aloh.. dok hotel pulok? takpe la, die kasi relax tu.. huhuh..

pasal dhiya dun worry.. orang laki ni bile kite takde, die otomatik pandai jaga anak.. bile kite ada, die buat2 tak pandai.. huhu

Ibu Mifzal Arsyad berkata...

tahniah..dh dpt keje gomen eh..hope posting yg dekat2 nga rumah..senang x byk urusan kan..

...sWeeT uMi... berkata...

la cam tu plak..ikut kan je la mama,pasni merasa la mama rindu kat diorg tu huhhuhuhu

mama tisya berkata...

tk dpt p alamanda , dpt p sogo cz hotel quality kl dkt bangat...tkpn ke jln tar shopping...hehehehehe

ibuayahdamia berkata...

owhh..ye ke...kak ayu ingatkan pagi2 ni eily dah siap sedia gi office...hehe

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

Salam perkenalan & salam ziarah...ade masa jenguk2lah blog kita pulak yer...mekasih....cantiklah blog ni....suka tgk...

Lelord berkata...

hehehhee good luck dear,
ehhh lela dulupun masa 2009 kursus kat hotel gak, pastu KPM campak nun kat segamat kena la anto najlaa duduk semula ngan nenek

eB ezrin berkata...

take care yer... alhamdulillah, rezki dhiya tuh :)

nabilah_2908 berkata...

oh dah mula kerja yer.. :)

tkpe la..ikutkan jer...moga Allah permudahkan segalanya... ;)

dinor's family berkata...

xpe la dhiya dah besar..pandai la bwk diri nnt. ini pmulaan bg dhiya t mama krj dia akan biasakn diri bjauhan dr mama...slamat btugas...sucses ye...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

good luck untuk kerja baru nanti k...cayok2

kayyana berkata...

sedihnye... erm.. mesti malam first tu eily takleh lena kan teringat kt dhiya.. yelah.. eily dah jaga die dr kecik kot.. tak pernah tdo tanpa die.. aduh.. terasa jugak tu sbb yana pun seorang ibu

kayyana berkata...

eily, bile keje nanti jgn lupe selalu selalulah update blog ea... kalau nk g alamanda informlah. office yana pun kt alamanda jugak.

mummysyafie berkata...

kena gi kursus orentasi terus ke, ok lah tu. nanti tak payah nak pikir²

MrS. F!zA berkata...

hihi sehari je eily..kita haitu dpt PT KEW bwh SPP gak tp 2hari kursus kt hotel citrus KL..tp sia2 plk kita gi kursus tiba ayah call lapor diri dr SPA..huhu kita tggl lah PT KEW tu,.

tgk2 eily dpt kt putrajaya..leh mtk kuarters sini..hahaha

amirah berkata...

jgn risau la eily..insyaAllah dhiya ok2 jer..