Isnin, 18 Julai 2011

MILK SHAKE KOKOKRUNCH YANG YUMMY

 Selagi x abis 1 beg besor kokokrunch tu
jangan ler pelik nama semua resepi ada based on kokokrunch yea. hehe
Terbaru atas cadangan dari Mama Tisya...
Berjaya jugak buat MILKSHAKE KOKOKRUCH...
Best...best..best...

Cara dia sangat mudah dan senang....



Masukkan susu segar, kokokrunch, ketulan ais, 
eskrem vanilla dan sikit coffeemate
Dalam blender, pastu trus blend sampai ais hancur



Kemudian tuang ler dalam gelas
Then hias ler sesuka hati

Mama letak 2 biji coklat Hershey KIsses + manik2 star


Tadaaaa..best2..
(try godek2 function kamera tu, tapi gelap sangat ler plak)


Sangat ler best minum time2 tengahari or petang yg panas. hehe
Akhirnya..macam2 jugak leh guna kokokrunch tu kan..
Last part mama buat eskrem goreng, yg tu nnti mama upload
kasi simpan lama2 skit, kang sokmo2 cerita pasal kokokrunch u oll muak lak.


Nota kaki:
Nak bagi petua, kalau u oll ada 1 blender jer kat rumah, then u oll guna blend bawang.
Kalau nak ilang rasa or bau bawang tu pada blender (utk guna blend menda lain)
letak beberapa sudu gula pasir dan air panas mendidih dalam blender
pastu blend sekejap (dala 2,3 kali pusing)..pastu buang air tu..

23 ulasan:

mama tisya berkata...

ye la sebab stok kokocruch tu dhiya tkmo so kena pelbagai hasilnye lumayan..ehhehe

wah petua tu 1st time dgr..kita slalu basuh byk kali..aritu buat lg oreo milk shakes cz wt skali oreo cheese kek..../yum2

MRS. K berkata...

nice! leh try. tapi taktau la bile. kena beli cococrunch dulu la.. kekeke

Diyana berkata...

haa..petua tu...sangat menarik.bleh diaplikasikan ;).tq eily

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

perut da bunyi

Kerana LiverpoolFC episode 1

Kerana LiverpoolFC episode 2

amirah berkata...

macam2 idea...bagusnya..

LYAfrina berkata...

NANTI BLH BUAT RESEPI NI TUK ASYA JUGAK

Cute MuM berkata...

ooo. bagus tips tue.. nasib baik kat rumah nie ada 2 bekas blender.. satu untuk cili & satu untuk makanan dania..

eB ezrin berkata...

best3 ;p

diana berkata...

kat umah saya ni cococrunch tak laku...
tak tau la kenapa...
hehehhe

MrS. F!zA berkata...

kena beli eskrem ngan koko chrunch lah plk eh..ekekeke.. sedap terliur dh ni..huwaaaaa

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

sedapnya...nak trylah...10Q kongsi resepi

Amy Syaquena berkata...

ya allah rajinya awak dear...kalau dekat dah lame amy singgah rmah buat muka x malu sebab nak rasa air tangan eily hehe..

Bionic women berkata...

Fiza:
buat ngan oreo lagi best..

Amy:
Kalau dekat x payah amy datang, eily gi hantar trus..hehe

e.l.i.z.@ berkata...

semua bahan ada kecuali coffeemate huhuhu

p/s: baru kaba, keli x folo eily lagi hahah..igtkan folo siap doh :P

Cikyan bini MrRuffey berkata...

oiiii rajin betul dia ye...resepi yg nmpak cam senang tp hasil cam menjilat blender je..hehe.nak terai gak ah!

Bionic women berkata...

eliza:
kak eli, coffemate tu subtitute jer..x dop pun xpo

Citarasa Rinduan berkata...

wah!!!!!!!!!!!!!

nampaknya, tak dapat ABc yang ini pun okey gak..

thanks yer, syer entry ttg blender tu,.. sangat2 hargai

Cik Puan Nurul berkata...

kt umh ni punbyk koko crunch brand carrefour xde sapa yg nk mkn..boleh la kot wat esblender cegini..dah start kije eh camner la rasanya bila dh dok umah lama kendian kena kembalik bekerja errrrr...tetiba rasa sayu plak
**motip nak emo2 hihihi

::NureeN:: berkata...

slalu beli jerr.. pas ni bleh try..

nk mtk tlg komen cini

http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

tqvm

CIK JATT berkata...

best nih. creatif2. tak pernah terpk pun saya nak buat macam ni kat rumah

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

nyam2...lama tak singgah sini..anak tak sihat, tu tak berBW..bukak2 je ade menu koko krunch lagi haihh tak abis2w lagi ke? wekekkeke

skang org dah kene jaga makan. takleh mkn benda2 manis camni lagi..huhuhu...teringinnn sgt nak makan eksrim!

kayyana berkata...

hahahaha... tak abes lg ke koko krunch yg dhiya reject tu.. jenuhla nk pk mcmne nak abeskan ye dak.. nasib baik ada geng2 blogger yg kreatif.. hehehe

...sWeeT uMi... berkata...

adus mama yum yum...terase tekak ni nak merase milkshake tu...nnti umi nak try wat gak lah...panas2 pekena bendalah tu mesti sedap kan (^_^)