Isnin, 4 Julai 2011

TONGKANG PECAH

Kalau dia senyap jer dalam masa 5minit ke atas tu
silalah bayangkan diri anda seperti spy NCIS dan silalah pergi ngintip
tapi sila penuhkan ilmu pertahanan didada, kalau x mesti anda pengsan

Malas ase nak tulis pepanjang....
Rasanya tiap2 hari kena kemas bilik anak dara sorang ni.
Kalau setakat sapu2, kebas2, tegang cadar, sembur perfume
xper lagi, mama boleh buat dengan hati terbuka luas, tanpa buka mulut pun

Tapi kalau dah macam tongkang pecah sebegini rupa
Maunya x fingsan mamanya, nafas pun dah semput ni...
seb bek ler xder asthma, kalau x kalut mencari inhealer




Maunya mama mengaum dgn keterluasan mulut lebih luas dari singa.
Bayangkan singa besor kat Sunway Pyramid tu mengaum...Dapat bayangkan?
huh, lagi dasyat kot mama mengaummm..hahahha




Pastu boleh plak dia buat muka x bersalah...siap sebut cheese lagi...

Tu baru anak sorang, pompuan lak tu...
Hadoiii... malas lah nak membebel pepanjang
nak mengemas plak ni......
Memang dah macam kena langgar garuda dah pun bilik ni.
Ni pun kalau kemas pun, x sampai sari ni....tunggang langgang semula
itulah kerja mama hari2...bengkek jer rasa...
seb bek anak sendiri, kalau anak kucing dah lama isi dalam guni
pos ngan papa time nak gi kerja tu, tinggal kat highway..huwaahuwa



Nota kaki:
Ada petua x nak ajar anak mengemas?????

13 ulasan:

MRS. K berkata...

ni bilik mainan die ke? biar je la eily.. kang kemas, die kenjah smula..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

leh geng dengan balqis ni suka memunggah barang, banyak kali kemas pastu biler mama nya tido dia wat balik keje lama pastu biler bangun pagi...mak ai semua dah jadik tongkang pecah...

Mama Kembar 3 berkata...

rajin benar anak dara sorang tu 'mengemas' kan, sabar je laa hehehe! kat umah mama nih, siang hari kdg kdg mama biarkan jer semak samun, buat buat tak nampak. malam si kembar tido baru kemas. slagi diorang jaga, slagi tu laa umah tak sampai 5 minit dah cam tongkang pecah hehehe

ct N honey berkata...

kalau anak ct, bila dia senyap aje,panggil namanya tanya buat apa tu...dia jawab, x de buat apa2..sebenarnya mmg ada apa2lah yg dibuatnya...pegilah tgk

dinor's family berkata...

anak2 mmg cam tu....mama bru sorang anak..byng kn ibu yg 3anak ni...bukan mngaum lg dah mcm tazen pun ada gak....

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

tu aktif nama nyer

Pengakuan yang tulus dan jujur

...sWeeT uMi... berkata...

hurmmm tu la ank kan...sepah2 diorg tu pun kiter still lg leh tahan kan...kes kiter same je la mama...penat je kemas alih2 5 minit pasti bersepah balik...

kayyana berkata...

bilik mainan die ke ni? takpelah.. mmg mcmtu la eily.. kite kemas die punggah balek.. klu tu bilik mainan die yana rasa takpe kot.. biar jelah.. hehehe.. comel dhiya.. mama die nk keje da.. jgn nangis tau

mummysyafie berkata...

nak kena amik cuti tuk kemas rumah ni. sama macam bilik abang n wawan

Diyana berkata...

xde tips.tipsnye cuma mama kene bersabar...haha.

Salina@IbuAqil berkata...

Oklah mama dia munggah dlm blk mainan dia sndiri.. Kalo si aqil dkt ruang tamu dia selerakkn mainan dia.. Tu pasal kalo tetamu dtg riso kami tkt deme pengsan tgk umah semak.. Hehehehe

MrS. F!zA berkata...

ha tudia! anak dara bt sepah tu..ekekeke.. mmg dia punggah habis..kena ajar mengemas ni..

amirah berkata...

hehehe..mmng dorang suka meriah2 kot..huhu..kalo kitorg mmng biarkan dulu eily, smpi dia trtido ke, barula kemaskan semua.lenyapkan dr mata dia.tp kdng2 kita buat2 mcm excited "jom..mama nk gi jalan..sape nk ikut kemas balik ball car"..ckp cepat2 mcm dh nak kuar sgt2..pastu tgk le semua dia bg "kemas"..hhehehe