Selasa, 5 Julai 2011

MARI MENGIRA BERSAMA DHIYA

Kali ni cerita pasal Dhiya lagi...
Hehehe, x abis2 cerita pasal Dhiya kan???
Nak buat camner, blog ni pun ditubuhkan utk mengabadikan ksh dia.

Kali ni xtau ler nak gelak guling2 ker, nak hantuk kepala dus, dus kat dinding
Nak kata lucu tu memang ler lucu...memang kelakar tahap dewadewi
tapi x sampai hati lak nak gelak...

Meh nak cerita, pastu u oll decide ler
nak gelak guling2 atau hantuk kapla kat dinding,
Tapi kalau sakit sendiri tuam ngan ais ek..hehe

Sila perhatikan rajah dibwah: (Ceh macam soklan pekse BM UPSR)

Ini hasil tulisan Dhiya...xder aper yg lucu kan????
Cuba baca perbualan kat bawah plak yea.....


Dhiya: Mama..Dhiya dah siap tulis.
Mama: Okey..pandai....Dhiya tulis nombor apa ni??

Dhiya diam kejap sambil garu2 kepala x gatal
jari-jari tu duk angkat jatuh angkat jatuh mengira ler tu kengkonon...

Mama: Dhiya tulis nombor aper ni????
(kuat skit suara mama...dah tau dah Dhiya lupa lagi ler tu)

Dhiya: Dhiya tulis book, book, book, book, book, book, books..


Kepala mama pun keluar segala bintang2, spring2, tanda soal, seruan segala
memang ngam2 soi 7x ler dia sebut book tu..hahahaha..

wo..wo...wo..haiya anak, jangan kasi malu lu punyer apak
lu punyer apak sudah 10thun jadi cikgu math oooo,
sedikit tercalar kredebiliti lu punyer apak

Tapi xper, xper, anak mama tetap bagus, tetap pandai
kalau tanya mama, mama kata betul ler jawapan tu
mama akan kasi full marks, siap bagi 6bintang lagi
cuma Lembaga Peperiksaan Malaysia jer yg x terima jwpan sedemikian
Nak buat camno kan?

Rasa mcm ada rama2 jer dlm perut mama ni duk merayap2
suh gelak kuat2, tapi x boleh nak gelak sangat, 
kang ilang mood anak nak belajar, rasa down lak mama gelakkan dia.


Nota kaki:
Dhiya dah tau bilang sampai ten, tapi dia kenal nombor sampai 5 jer, tapi no 8 dia kenal.

13 ulasan:

...sWeeT uMi... berkata...

opsss...ada unsur kelakar gak kat situ, hehehe tp jgn gelak kuat2 okey..t ilang mood ank dare nak belajr...btul tu mama...sila gelak lam ati je ek(ermmm cemana tu) kihkihkih (",)

dinor's family berkata...

wah dah kira cemerlang la dah bleh tulis no 7 dlm usia 3thn ni...padainyeeee....

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

hehehehe very the reatif nyer jwpn

Pengakuan yang tulus dan jujur

MRS. K berkata...

ok la tu! nanti pegi skool, cikgu takyah penat ajar. dhiya dah pandai.. heheh

♥SyilaSyira♥ berkata...

hihihi..dah maju dhiya ye...mcm ni leh la beli buku byk² bg dhiya menulis..

pCL [p@kcikLie] berkata...

suka bila tgk gelagat ank2 membesar dpn mata kita...teringin plak nak berbaby..huhuh

amirah berkata...

heheh...dhiya dhiya...comel je

Fieza79 berkata...

ok apa...itu nama nya kefahaman..kan ada gambar book kat situ..? hehee

Diyana berkata...

tulisan dah cantik.ok sgt tu utk budak yg baru 3 thn.anak2 murid diyana masuk drjh 5 pun,ramai lg yg tak pandai tulis elok2.nak aje rotan tangan derang

♥MiZz-siHa♥ berkata...

ok tu dah belh kire smpai 10..lame2 nnt mesti dhiya boleh...

klakar jgk jawapan dhiya nie..tp,bleh di trima..hehe

eily : giant tu depan lg dr jusco..

LYAfrina berkata...

wow..pandai la tu kalo umur 3 thn dh pndai mulis..bg la formula kat lya..nk asya pndai cam dhiya gak ni

MrS. F!zA berkata...

ni org ckp budak² zaman skrg lagi bijak.. dia sebut 7 dgn sebut jumlah brg tu 7x...hihihi

Pn. Zana berkata...

pandai tuhh