Selasa, 12 Julai 2011

INFO MINYAK YU YEE

U oll tau x yg minyak yu yee @ u-i ada 2 jenis kat pasaran
Ada cap limau dan cap kapal layar?

Minyak yu yee cap limau
MAL 19991307T

Minyak u-i cap kapal layar
MAL 19985786T


Xceli mama dah lama tau dah pun
tapi ada kawan mama kata, dia x pernah tau pun ada cap kapal layar
yg dia tau ada cap limau ajer..
so bagi dia yg cap kapal layar tu yg palsu..

Sebenarnya, mak mama kata masa kami kecik2 dulu 
guna minya u-i cap kapal layar, cap limau ni baru lagi..
So cap kapal layar tu bukan palsu tau....
Jangan risau keduanya ada MAL no dan ada kelulusan KKM

Kalau u oll nak tau..
Minyak Yu yee cap Kapal Layar di buat dan dikilangkan di China
Manakala minyak yu yee cap limau manufactured di Malaysia..
ini fakta yea, mama memang dah buat kajian sendiri pada botol ke2 minyak yu yee tu

Yg menariknya...asenya company yg sama, x pun company adik beradik 
yg mengimport dan mengeluarkan kedua2 minuak yu yee ni..

Minyak yu yee cap llimau - WENG SENG HENG MEDICAL (manufacturer)
Minyak u -i cap kapal layar - WENG THYE HENG SDN.BHD (importer)

So terpulang ler kat u oll nak pilih yg maner...
yg pasti keduanya bukan tiruan...seperti yg di fahami oleh kawan mama tu
puas mama nak explain n bagitau fakta ni kat dia, tapi x percaya lak
well, terpulang ler....

pstttt: hmmm..kat China sekrang banyak jugak menda palsu, risau jugak kan..hehe
So pepandai wat pilihan yea...


Tetiba letak gambar ni..besor lak tu.
xder niat aper2 ek, x niat pun nak hasut..hahahhaha
Lu pikir la sendiri- kata Ahmad Nabil Ahmad



nota kaki:
Minyak yu yee bagus utk kembung perut, kena gigitan serangga, sakit kepala
dan ubat mabuk utk wanita mengandung (mama dulu ler)..haha..
bukan sajer sesuai utk bayi malahan mak bayi (antara minyak perlu ada time senggugut)

16 ulasan:

eB ezrin berkata...

Eb SUKER BAU DIER... SDP :)

mama tisya berkata...

suka bau minyak yu yi cap limau..tk pernh lak dgr yg cap kapal layar tu

MRS. K berkata...

sebut pasal minyak yuyi ni, ade orang cakap ade bahan babi..huhu..

baca ni.. huhuh...
http://fantaghirolynn.blogspot.com/2011/07/minyak-yu-yee.html

missbby berkata...

oh baru tau ni..bagus gak ada info ni..hehe, saya pernah guna minya yu yee cap limau je, memang best..

LYAfrina berkata...

lya pon xtau ada minyak yuuyee cap kapal layar..baru tau hari ni..slama ni beli cap limau tu je. bau nyer sama j k???

...sWeeT uMi... berkata...

ooo umi tak suke bau minyak ni huhuhu....slalu umi pakai mintak baby telon tu...wangi hehehee...de de je idung ni kan ahaksss (^_^)

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

memang guna cap limau jer...dan wajib ader kalau ke mana2 ...bukan anak2 jer guna, kak ayu sendiri pun suka guna..

Wansteddy Tales berkata...

Wan mmg suka minyak yuu yee ni. elok utk baby2 kembong perut. masa dlm pantang suka bebenar minyak ni. sedap dibuat berurut! ahahha

amirah berkata...

memang sesuai untuk baby la minyak ni..sgt ler sesuai..

dinor's family berkata...

ibu pun suka guna minyak yuu yee cap limau,cap kapal layar xpnah tgk lg...tp mmg wajib bli bla ade baby bagus tuk kembung perut..

eima berkata...

org kate minyak yuyi ni ade lemak b'bi betul ke ....

guna je minyak telon utk keselematan

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

suka bau myk ni

Bila dalam hati ada taman

♥SyilaSyira♥ berkata...

dulu mmg tegar pakai minyak yu yee ni. tapi skang dah kurang. mmg best pun minyak ni. untuk baby ngan mak kan. Tapi syila mmg 1st time tau pasal cap kapal layar tu.. ngeeee

zaidah berkata...

suka guna minyak yu ye...bila sakit perut sapu aje....lepas tu baunyer pun sedap n mcm bau baby...

Mama Hanim berkata...

penah guna tp x tau pn ada dua brand cmtu..huhu..

mamaRIFQY berkata...

na biase gune minyak yuyi cap limau tuh..mmg bagus pon untuk baby!!