Rabu, 6 Julai 2011

LOT CHENG: SILA JANGAN JELES

klinggg..klingggg...klinggg..klingggg..
(bunyi loceng penjual bersama motor)


Perhatian, perhatian, perhatian
Kepada sesiapa yg minat ngan lot cheng @satay ikan
terutama ore klate yg merantau, ore klate duk kat klate x dikira
Silalah jangan jeles sambil ceceh air liur baca entry ini..

bila zoom...dapat ler image berikut
(Dalam hati berkata, ni mesti satay ni)

Sabtu kelmarin, Dhiya duk ralit main kat taman kuarters ni
skali dengar bunyi loceng kling, kling, kling, kling..
ingatkan eskrem, mesti anak dara mama tu nak beli punyer
Skali mama jenguk kat tingkat, tengok berasap2 motor tu
Aikkk...jual aper ek??? mama pun aper ag, trus amik kamera
Dengan sepantas kilat mama menerjah..(duit jgn lupa bwk yea)
Hati sngat berbunga, kembang setaman bunganya


Kini mama tidak perlu tunggu klik kelate utk menikmatinya
Lot cheng kini berada dekat pintu rumahku..Masyukkkkk!!!

Masih panas2 gitu..mebeles

rege...


Lot cheng ini sedap tau...
Memang ler xleh lawan yg kat kelantan tu, tapi sedap ler
Harga pun berbeza, kat Kelate 10sen jer 1 cucuk..
Mama beli RM5 semalam...
Siap tanya penjual tu, jadual dia datang..hhaa
penjual tu kata setiap sabtu, ahad dia akan datang
jual kat dalam kuarters ni..

Penggemar setia lot cheng


seronoknya...........................Mamahanim, jgn jeles yea.
Saper nak rasa, meh ler ke umah saya ujung minggu ek,



Nota kaki:
Kenal lot cheng ni pun lepas kahwin ngan orang klate..

14 ulasan:

...sWeeT uMi... berkata...

adoi dah lama tak mkn lot cheng ni...dulu masa kecik2 mmg slalu gak mkn ni...mama nak nak nak .....

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

satay ikan @ pasar mlm sri gombak mmg kelazzzz
harga pn sm rm0.20 je

Kasi wangi sket!

MrS. F!zA berkata...

tak pernah jumpa pon lagi..huhuhu

aanie berkata...

huwaa..sy sgt jeles...dh lama x mkn ni..ari tu jumpa kat jln tar..rege dia RM1.50 5 batang..lagii mahal..huhu...

MRS. K berkata...

tak penah makan lagi

amirah berkata...

eily, ni makan dgn sos apa ek..

♥MiZz-siHa♥ berkata...

penah try mkn nie dl ms p klantan...kat cni ssh kan nak jmp..

*eily sll ke p tesco s.alam tu
pool tu sblh je..murah je mask..
rm2 utk dewasa..kanak mcm free.bwk la dhiya.pool kanak2 cetek je.dr 9pg klau xsilap siha smpai 8.15mlm.

nieda berkata...

tak pernah dengar lagi nama food ni..makan pun tak pernah..nampak mcm menarik ni..

Diyana berkata...

x jeles!x jeles!sini pun ade.hihihii

mamaRIFQY berkata...

Na ngan hubby mmg suka sate ikan nii..sangat suke!!

eB ezrin berkata...

x jeles... tapi nk gaks... huwaaaaaaaaaaaa... murah yer? ;p

Pn. Zana berkata...

sy pun suke tau !

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

tak jeles tak jeles...sebab kak ayu dok berehi...hehe

mama tisya berkata...

kt kl tk byk pn org jual...kt klate best la kn