Sabtu, 2 Julai 2011

SEMAK STATUS BLACKLISTED PTPTN

Aritu dalam salah 1 entry mama (kalau x silap entry ahli KSRS)
mama ada buat ayat-

sebenornya xnak kerja, tapi sebab dah blacklist PTPTN  
so kena ler jugak kerja. hehe..wat masa sekarang, xleh ler nak keluar negara)


Disebabkan ayat tu ada yg bertanya mama camner nak check?
Pastu ada jugak yg xtau upenya kalau x bayar PTPTN xleh keluar negara

Okeh.. u oll yg ada utang ngan PTPTN boleh ler check nama kat
Portal Rasmi PTPTN ni..Masukkan ic ajer.

Klik SINI


Nak tengok mama punyer???? hehehe



Disebabkan itu ler, walaucamner pun mama kena kerja jugak
hutang ni tau, sebelum ni mama kerja swasta kan?
Malas bebenor nak buat urusan potong PTPTN ni,
sebabnya semuanya kena urus sendiri.
Company cina, kebanyakan staff cina, then dowang x pernah handle kes PTPTN

Kalau ler kanda kesayanganku tu kaya raya....
x payah den kerja, suh ajer dia sign check bayar kat PTPTN tu
bayar lebih pun xper..keep the change ..heheheh


Nota kaki:
Harap2 boleh menabung utk Dhiya then dia x payah pinjam PTPTN nnti..hehe

12 ulasan:

MRS. K berkata...

lepas ni keje gomen, leh potong gaji terus.. heheh..

kite since 2005 dah potong gaji

LYAfrina berkata...

lya selamat... sebab, xde pinjaman dgn ptptn.. dpt sponsored Yayasan Trg..

baca:-

http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2011/07/kisah-norma-talib.html

ibuayahdamia berkata...

alhamdulillah...kak ayu punya status

Nama Tuan/Puan TIDAK termasuk di dalam senarai hitam peminjam ingkar PTPTN yang tidak dibenarkan untuk ke luar negara.

p/s: banyak ke eily pinjam???? kak ayu pinjam masa buat degree kat UTM tu ler..total RM28,000...TAK TERMASUK CAJ CAJ TERSEMBUNYI LAGI...ADUII..

Papa Mifz berkata...

nak suh wife check la tgk dia blacklist ke tak...hehe

Bionic women berkata...

ibuayahdamia: eily pinjam rm15k jer kak ayu, x masuk ler cash tertunggak, guaman dan sebagainya

mummysyafie berkata...

nak naik pangkat pun kena wat tapisan ptptn sekrg ni. nasib baik wamtu belajar dulu ptptn takde

Lelord berkata...

ehehhehee lela byr tiap bulan tp ikut suka la kalau ade lebih byr lebih

alyyani berkata...

thanks for the info. cuak gak masa nak cek td. nama tak black list. actually tak yah suruh company uruskan potongan gaji pun takpe kalau keje private. bole buat sendiri isi form dia. PTPTN ni mmg burden la kan. sabajela.. apa pun, diorg yg bagi kita survive sepanjang belajar dulu. huhu

...sWeeT uMi... berkata...

alhamdulillah umi nye dulu dah abis bayar loan MARA...x pe pas mama keje t leh wat potongan gaji je, senang hihihi...menabung tuk dhiya skrg kan hope nanti tak yah la dia wat loan tuk bljr nanti, btul x?? (^_*)

MrS. F!zA berkata...

eily, napa naman punya nama tak tersenarai hitam..walhal berkurun tk byr..hahahaha btw, dia pinjam 7k je sem 1 n 2..lepas tu dpt biasiswa KPM.. kalo tak mmg hutang beribu2 la..hihihi

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

kita tak de utang ptptn, selamat duit

amirah berkata...

buat potong gaji jela nanti eily.senang takyah kena wat sendiri