Rabu, 13 Julai 2011

KONSERT FREE - DHIYA & THE PIANO

Dhiya memang suka muzik..
Barang mainan pun banyak muzik instrument jer...
Leh tengok enty nih:
http://violetgloves.blogspot.com/2011/02/kau-muzik-dihatiku.html
X tau ler minat muzik tu tumpah dari maner, mama ngan papa 1 alat muzik pun x pandai, nyanyi komfom sumbang tau..hahahha...

Aritu gi The Summit USJ...Dhiya kusyuk duk men piano
Memang kalau gi Summit, dia mesti ajak mama gi kedai piano tu..
Test bakat free kat situ..hehehe..Buat konsert syok sendiri ler Dhiya tu
Nak beli yg tu mama x mampu lagi ler anak oiiii...main free boleh ler.


 Sebelum memulakan konsert..hehe


Kusyuk....lagak profesional


Dhiya tujukan kat mama..lagu ni.. :)

Gigih...versi lagu rancak..laju..haha

Lentik2 jari jemari tu

Penutup.....dah la anak oiiii..jom kita balik..
1jam++ mama duk melayan dia main piano kat situ.
seb baik ada kerusi..

Amacam unty2 semua???? Terhibur x ngan konsert Dhiya???

Atas minat Dhiya yg mendalam kat muzik ni mama ingat nak register muzik class
tapinya mama lebih suka Dhiya masuk kelas ballet...
Bagi dia ada keyakinan diri yg tinggi, dan stage present yg bagus
selalu kalau gi Taipan tu, nampak budak2 baya Dhiya baru balik dari kelas ballet
pakai dress ballerina tu...comellll sangat.geram..
selalu bayangkan Dhiya pakai gown tomeiiii tuuu..

Mama tengah mikir ler ni, nak antar BALLET ker nak antar Kelas Muzik??
Pendapat kengkawan?? keduannya skali mama x mampu ler plak kan.


Pssttt: Aritu masa gi servey School for Dhiya, ada teacher tu cakap 
"Kat sekolah nnti, boleh menulis, melukis, bersenam, main dan boleh menyanyi, dancing"
Dhiya pun nampak happy then jawab
 "Nanti Dhiya nak nyanyi 'Kalau Berpacaran' jer.



Hahahhaa.....cikgu tu ketawa jer, mama ngan papa pun senyum simpul..
bikin malu mama n papa yea Dhiya..haha



Nota kaki:
Dhiya sekarang ni pandai ikut Angelina Ballerina menari..hehe

13 ulasan:

amirah berkata...

berdarah seni rupanya dhiya ni,..ermmm kelas muzik la kut eily.ballet pun best jugak tp kalau muzik lagi luas skopnya kut

Lelord berkata...

hehehe sama jek cam najlaa...suka muzik tp tatau arah yg mana la. nyanyin, pastu selalu tgk citer kartun ballerina pastu berpusing2 kat dpn tv

nabilah_2908 berkata...

cuba tanya Dhiya..suka yg mana...? :)

Fieza79 berkata...

wow berbakat la si kecik ni..tk padan usia...best jgk hantar kelas ballet..suka tgk budak2 sebaya dhiya comel2 je pakai gaun ballet tu...

...sWeeT uMi... berkata...

amboi Dhiya, kemain lagi dok main piano tu yeh...cam ada bakat je ni...mama tu la susah nak pilih mana satu, kesukaan ank or kesukaan mak huhuhu...mana2 pun mama amik la yg terbaik tuk ank ek (^_^)

Diyana berkata...

beli piano yg mainan tu eily..:)

Adyshariz berkata...

sokong kelas piano.. rasa mcm best jer, jeles bila tgok org main piano..huhu

MRS. K berkata...

takde terpikir pon nak anta kelas muzik ke hape.. tengah dok pikir mana nak anta kelas mengaji je ni.. huuhu..

Salina@IbuAqil berkata...

Comelnya menantu den ni.. Mama, elok bebenor ler tu.. Aqil minat main keyboard.. Abeh keybord achik {adik ayah dia} dia bantai main.. Ntah2 nak ikut jejak achik dia tu keje musician dgn kebuadayaan kot.. Sok, Aqil main music dhiya menari ballet.. Kene suh Aqil blaja men pinano ler ni.. ngeh3!!!!

♥MiZz-siHa♥ berkata...

look pro dah tu..hehe
kt suke ballet..hehe




tolong vote

http://blog-mizz-siha.blogspot.com/2011/07/meraih-undi-please.html

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

nk request 1 lagu bleh?

Bila dalam hati ada taman

mamalieyna berkata...

waah kecik2 dh nmpk gaya minat ke bidang seni nih~ nmpk ada bakat tuh!

mesti comel dhiya berballet, auntie suka tengok....join ballet class la..hee~

Amy Syaquena berkata...

kecik2 lagi dhuya dah tunjukkan minat , perlu di asah nie dear..