Rabu, 16 Februari 2011

KAU MUZIK DIHATIKU

Lately nih, Dhiya tunjukkan minat yg mendalam kepada muzik.
Adoyaiii..jadi ahli muxik ker???Apa???Ahli muzik???? Pantang keturunan aku ..blalblalalbla..(skali lupa dialog laaa....)

Bila pergi pasaraya or tempat2 mainan, Dhiya x tertarik pada mainan sekitarnya kecuali barang2 muzik
tidak pernah dia mintak mama belikan kereta ker, bear2 ker, barbie ker....
tapi yg dia berkenan gitar, trampolin, mic, organ, xylofon dan yg sewaktu dengannya.

Kat rumah ni, mainan yg ada ialah alat music dan basikal. mainan2 lain semuanya kumpul dari McD dan KFC. kalau bear2 anak2 patung tuh, kebanyakan Unty Ilah yg beli.

Aritu masa gi It Fair, dia nak sangat main drum nih
Mama pun bawak ler..skali time tu ler badut datang, takut trus (Dhiya takut badut)

Bangun2 tido jer trus main xylofon, mandi pun blum

Siap menyanyi ag..

Ni memang dia suka amat...gitar
Siap diri atas meja okeh..budget pentas ler tuh

Menyanyi dengan lantangnya lagu akim dan lagu stacy

Dah banyak kali Dhiya mintak menda alah ni ngan mama. huhu.
Karaoke set ni leh redeem kat Cosway, tapi mama x cukup coupun lagi.Hari2 dia ingatkan mama suh beli nih, 
buku redemption tu memang buka page ni jer tau. Sedangkan kat umah mini organ ngan Mic tu dah ada..

Insyallah, ada rezeki mama tunaikan

Ai...anak oh anak..hari2 mama tidak sunyi dengan adanya kamu..
Kaulah muzik di hati mama.

Nota kaki:
Anak2 u oll ada yg minat muzik?

10 ulasan:

Nana berkata...

wah ni bole jadi pengganti anna rafali ni hehehe
dhiya takut badut ek sama mcm damia
meraung2..
klw badut tu ada belon xhingin dia nk belon tu hahah penakut sungguh

MrS. F!zA berkata...

dhiya cenderung ke arah itukah?? blh jd yuna ni.ana rafali kita xminat..haha

nak lg edban, jd komposer la dhyia takpon guru vokal di U...hehe

MRS. K berkata...

Hadif minat muzik.. apaknya beli recoder tiup2 tu, pastu cam piano kecik tu.. kat umah opah ada mini piano tu.. lupe lak nak bawak mai sini.. huuh

AngahSayang2314 berkata...

memang seronok kan?? kalau anak menceriakan keadaan rumah tapi kalau dia tak ada sunyi jer kan???

ieda berkata...

haa ada minat dlm muzik ya .. ekekek ganti yuna @ ana rafali .. huhuh apa2 punn pelajaran di dahulukan .. barulah jadi penyanyi yg berwawasan :)

Monahiryanti berkata...

muzik bagus untuk otak anak.. sebab tu aku sent Danny to violin class.. n now dia dah start main gitar pulak.. but just for part time.. kami lagi tekankan dia ke arah violin.. lagipun tak ramai anak melayu main violin.. lepas ni ramai2 hantar anak ke violin class..

dyea irdina berkata...

klu hero2 saya dorng minat joget...pantang ada joget kat tv..berpusing la dorng...ingt nak anta p kelas silat la pas ni..anta la dhiya p kelas muzik...sekarang ni kan berlambak..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

wah bukan main lagik dhiya main gitar ek, siap nyanyi ke tu

Puanbee berkata...

haboibyk alat muzik dia...

mama rifQy berkata...

amboii..bukan main sukeee! minat nyanyi nih eily!hahhaaa....

suh mama hadiahkan ekkkk..alat2 muzik yang best!!