Isnin, 14 Februari 2011

MAKNA 14 FEB BAGI KAMI

Seriously, kami x pernah pun sambut Valentine nih. Biarpun dolu2, ada yg kata xper sambut sekadar nak hargai kasih sayang, pastuh ada yg kata xleh...sampai ler fatwa Valentine keluar pada 2005 kata haram..eh, betulkan 2005?..tetiba terlupa lah plak.

Sejak zaman bercinta pun, kami x pernah teringin nak sambut Valentine. Papa memang mengharamkan sekerasnya. Sebab pada tarikh 14 FEb, 15 thun yg lepas, My FIL pergi dijemput Illahi.
Tahun ni ingatkan, nak buat bacaan Yasin kat rumah malam ni, sambil jemput org makan2..tapi ada sedikit kekangan, tokma pun ada kat kampung skang so mungkin buat masa birthday Dhiya nnti skali.
Tahun2 lepas antar beras+makanan kat surau aje, pastu baca yasin kat rumah. Mungkin mama masak skit juadah antar kat surau jer dulu malam ni. Insyallah, kalau tuhan izinkan.

Meriah x sambutan 14 FEB kami? Lagi meriah kan?

Pada kengkawan semua, yg baca entry ni, mama mohon, sedekahkan Al-fatihah buat arwah FIL yea..semoga rohnya ditempatkan bersama org2 yg beriman. Aminnn..


Nota kaki:
Selalu tanya soalan nih kat papa "Kalau ayah hidup lagi, awak rasa dia sayang x saya?"..hehe..
ngengadakan mama?haha

6 ulasan:

mama rifQy berkata...

AL fatihah...

** mesti la sayang..eily kan pandai masak!!

MrS. F!zA berkata...

betoi tu kata mamarifqi..kekeke sygla lg sbb blh jga MIL..hehehe

*mna header tmph kt wansteady??

BIONIC WOMEN berkata...

mamaiqy:
terima kasih..hehe..sayang ek...suka2

Mrs.Fiza:
header baru siap, wan baru emel, tp ada ler skit2 nak tukar lagi..

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

alfatihah

wan nurul hezrina abd halim berkata...

al fatihah

memang nurulpun tak sambutpun 14feb nih.

munna berkata...

Al-Fatihah... dan salam maulidur rasul