Jumaat, 18 Februari 2011

KELATKELATKAT

Situasi 1
Perbualan telefon antara Dhiya ngan Tok Dhiya

Tok Dhiya: Assalamualaikum Dhiya, tok nak datang umah Dhiya      
                    nnti. Dhiya nak kirim aper?
        Dhiya: Alam(waalaikumussalam). Kelatkelatkat
Tok Dhiya: Aper dhiya? Tok jauh lagi ni, bukan dekat. tok jauh ni.
                    Tok nak datang nnti bukan sekarang
        Dhiya: Kelatkelatkat!!! (sambil keraskan skit nada, tanda       
                     protes)
Tok Dhiya: alahai sayang, tok x paham ler, panggil mama.
                  
Lepas beberapa ketika
Tok Dhiya: Aper gak along, Dhiya tu cakap, dekat, lekat,..
                    mak x paham ler?
(selalu kalau tok tepon mama akan buat loudspeaker)

Situasi 2
Papa bersiap nak g tuisen, sewaktu sesi salam2 tuh

 Papa: Papa gi dulu yea...
Dhiya: Papa, kelatkelatkat
 Papa: Aper
Dhiya: Kelatkelatkat ye..
 Papa: Ok...

Bila papa balik. Dhiya serbu papa kat pintu, sambil tgk plastik kat tangan papa

Dhiya: Yeay, yeay ada kelatkelatkat. Papa, eli utk Iya Nina.

Papa hanya senyum

Ok....anda semua paham?.hehe..KELATKELATKAT itu ialah COKLAT.
Dhiya dari kecik dulu memang lucu giler kalau sebut COKLAT.
Tapi dulu dia sebut KELATKELAT, ok lagi ler kan? Skang makin teruk plak. KELATKELATKAT, makin besar makin panjang plak, tapi makin teruk bunyinyer. Memang kitaorg suka menyakat Dhiya, kekadang sajer2 suruh dia sebut berulang2 kali. bagi dia marah.

Yg lagi best, suara dia makin tinggi, makin tinggi tiap kali kita tanya, tanda protes. Memang kalau dia sebut KELATKELATKAT tu papa ngan mama akan ketawa ler. Memang org akan x paham ler, selalu org tanya dia sebut aper tuh. dekat, sekat, lekat...aper ek..
Heheehe..

SO....Pemenangnya ialah:
FADZILLAH KAMARUDDIN yg menjawab tepat dan pantas.
Nnti emel details kat mama ek, tekan jer contact me kat sidebar tuh



Nota kaki:
Ada 3 org jer yg jawab betul, Fadzillah, Nana dan Puan Bee. Yg lain ramai jawab kitkat..
Dhiya ni sumer coklat kelatkelatkat, tapi Dhiya x makan kitkat. Tunggu nnti mama wat entry naper Dhiya x makan kitkat.

5 ulasan:

Jeely jelly berkata...

haha.. comel je bunyi nye.. kelatkelatkat :)

CiK JuE berkata...

kelatkelatkelat..mcm kat farisyah jugak...

Fadzillah Kamarudin berkata...

alhamdulillah n thanks dear...
saya dah emailkan details...
=)

mamalieyna berkata...

alaa tak sempat auntie nak teka..hehe..dhiya..dhiya..menghiburkan hati...mmg tak pahee dibueknye..ngee..

...sWeeT uMi... berkata...

alahai bleh dia terpikir word tu kelatkelat leh la paham lg, ni ada tmbhan kat tu yg terconfius sedahhh hahhaa...mcm ank umi gula=coklat /gula2 kikiki (^_*)