Rabu, 16 Februari 2011

ATAS JEMPUTAN PUAN.BEE

Salam semua. Ada ag ke liat nak g kerja arini? Mama pun liat jer nak bagi papa gi kerja. Wakakah.
X puas hokeh 1 kat rumah, tapi macam xder jer, sebab sibuk wat soklan pekse. Gi jengjalan pun x sempat tau.
Okeh, berbalik pada tajuk entry, jangan salah paham ek. Jemputan itu bukan bermakna mama telah berjumpa ngan blogger lagi. HEHE (Walau dalam hati nak sangat jumpa).

Ni nak cerita, aritu Puan Bee datang blog ciput mama ni, siap pelawa datang blog dia terjah resepi burger dia. Uishh, mama apa lagi, ada kelapangan jer terus mencuba.

Jemputan Puan bee dalam entry NAsi Ayam

Burger ni specel tau, sebab daging burger tuh dibuat sendiri. Mama suka ler resepi nie.
Yg paling best, skang ni kalau buntu nak buat makan petang, papa akan request burger.Dhiya pun pandai mintak burger utk bekfes. Suka2.

Ni ler hasilnya percubaan mama




Wahhh,,x ingat punyer penyamaran kan???
Idok ler sampai gini, abis ler diet ku..seminggu jer leh gemuk nih..

Ni rupa burger versi mama. 

Burger Spesel utk papa- dagingnya balut ngan telur
Burger cheese utk mama
Burger ngan sos tomato utk Dhiya.

Terima kasih Puan Bee atas resepi burger ini, tapi mama banyak tambah, menambah..hehe Kalau nak tengok resepi burger ala mama leh klik link nih:


Dan repesi asal dari Puan Bee:


Nota kaki:
Pasni leh bukak perusahaan burger, compete with Ramly..Puan Bee nak jd partner x? haha

10 ulasan:

Nad @ MamaZakwan berkata...

rajin! :)
bile nk wat makan2? nk merasa masakan air tgn eily ni, hehe

BIONIC WOMEN berkata...

Nad:
Insyallah...ala, nad datang jer la rumah..just calling jer..

Puanbee berkata...

haha kebetulan lah bee bolah online hari ni..

lappy rosak uwaa ni pun ank buah punyer notebook..nasib sempat tengok entry ni....nak2 jd patner..

lapas buat burger ni...sesimple mana pun mesti dapat permintaan berulang tau...

takpe tambah2 bee buat hari tu mana yg ada jer..bedal !

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

sory....rasanya saya belum terima emel alamat& pilihan hadiah lagi.

MRS. K berkata...

pasni buat pizza lak ek.. hehe

karipapsayur berkata...

mak aih.. sedap nih! Nak yg cheese tuh!!

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

akk ni..sj je suh anies tambahkan kolestrol... waduhhh

ibuayahdamia berkata...

wah wah..rajinnya...
eh sama ngan abang khai...dia pun suka makan burger jugak..aleesya demand..nak yg mc'd jer..hehe

azura samsuddin berkata...

wahhhh menyelerakan je gambar2 itu sumer... harus dicuba nih hehehe


salam kenal dr zura.. klik HB skali

mama rifQy berkata...

eily ni bahagian masak memg hebat jugak!!!