Isnin, 7 Februari 2011

TETAMU DARI JAUH

Sepanjang cuti sekolah 9 hari nih kan..kami duk sebek jer kat rumah.
Memula kalau ikut jadual, kami akan balik ke Rompin. tapi bila tengok berita N9 dan Rompin
tu ada masalah banjir, takut jugak nak balik. Kg mama x terlibat banjir tuh, 
tapi jalan nak kesana tu..bimbang jugak terkandas.

Kat KL ni plak petang2 ujan, so semua plan nak berpiknik ker nak ke taman ker 
kena ler dibatalkan. Nak layan soping mall ase boring ajer. Bukan ada budget nak soping pun.
Internet xder, so duk ngadap muka papa hari2.hehe. 

Jauh pulak membebel..hehe
Paling x sangka, hari sabtu bebaru ni ada pulak tetamu dari jauh nak datang tau.
Org jauhhhhhhhhhhhhhhhhhh sangat tetamu ni tau.

Nak tau saper yg bertandang ke rumah buruk mama nih?


*



*



tadaaaaaa



Mama najla a.k.a Lelalelord datang umah mama ler
Dari jauhkan tetamunya?
Dari DOHA sana..hehe

Sebenarnya kedatangan Lela ni unplanned pun.
Lela ada antar SMS tanya mama ada kat rumah x? SMS tu kol 11 lebih gitu
Tapi mama baca SMS tu dah kul 12.30 tau.

Memang kalut ler mama, masa mama col lela ada kat KLCC.
Then dia bagitau mama nak datang umah sebelah petang2 skit.
So mama suh ler papa cari mee dan bahan2 basah kat kedai berhampiran nih.
Almaklum ler..barang makanan dalam peti dah semakin kosong, hajatnya nak beli 
kat pasar malam, ahad malam tuh.

Skali papa g kedai, semua barang basah xder, katanya pasar besar tutup sempena CNY.
Mama kalut giler..xtau nak buat aper utk hidangkan kat lela.
Memang dalam peti ada nugget jer tau. Tengahari tu kami makan kat luar ajer.

Then papa bersiap2 nak gi Mydin, tetiba Lela bagi mesej dah sampai kat Summit.
Tau x Summit tu depan umah mama ajer..hadoiiii.
Seb bek ler mama sempat buatkan puding roti, Memang masa idangkan puding tuh
panas ag..x sempat sejuk pun.huhu..
Then goreng ler fish n chicken nugget kat dalam fridge.

Sori lela..x sempat nak idangkan something ys best2 utk makan.
Mama lg kalut jadinya sebab, time Lela datang tu jugak ler Ayahcik Dhiya @ BIL
datang umah..unty ilah pun balik..hadoiii..ramai plak tetamunya.

Mama nak ucapkan terima kasih kat Lela sebab sudi singgah umah mama yg 
x seberapa nih. Utk pengetahuan Lela, sejak kami pindah sini
Lela kawan2 first datang kot, selain saudara mara. huhu
Memang xder ag kengkwan datang, apatah lagi blogger yg x pernah bersua muka.
Terima kasih Lela, jgn serik datang lagi tau.
Pasni, kalau dah planned awal2, insyallah...kami buat lagi baik.huhu



 Dhiya ngan Najla..
sekejap baik sekejap xnak kawan..hehe
budak2, sweet jer
 Masa ni berebut kerusi nak duduk..kelakar ler
Najla sangat ler comelll..kulit dia sangat gebu,
Kena angin Doha kot Lela..hehe

Dapat jugak gambar sekuarga walaupun Najla dah merajuk..
Berebut kerusi kecik tu ngan Dhiya.

Terima kasih yea Lela atas ole2 dari Doha.
Lela punya ole2, terlupa langsung nak sampaikan, kelamkabut masa nak balik tuh.
Melayan Najla yg dah grumpy...nnti eily pos ek. Memang dah sediakan.
Maklumler tetamu first mama..mesti diraikan..


Nota kaki: 
Seronok menerima tetamu...dan lela dah jadi saksi setiap dinding yg diconteng oleh Dhiya.hehe

8 ulasan:

MRS. K berkata...

bila pulak turn kite nak jumpe ek?

BIONIC WOMEN berkata...

mrs.K:
tu lah..org dekat ni x jumpa2 ag..
org2 jauh jer yg sampai turn dulu//hehe

Citarasa Rinduan berkata...

bestnya

tak sangka najlaa dapat jumpa si dhiya..

ayu mmg suka cara mama najla dgn mama dhiya mengajar anak2 melatih ilmu pelajaran, maklumlah ayu walau bergelar suri, agak sibuk dicitarasa rinduan

ibuayahdamia berkata...

wahhh..ni memang teamu jauh betul ni.hehe..jadi saksi yer..tak pe lah..tu menunjukkan dhiya sgt kreative

Lelord berkata...

hehhehehe ade n3 di sini...

macehh eily...dlm kelamkabut pun sempat lagi tu berhidang bagai

maceh gak bg books n coloring set tuk najlaa

Pn. Zana berkata...

hehe. best tu jumpe.

kita beli lagi nak jumpe..:D

puanbee berkata...

aiyark seronok nyer dapat berjumpa..

wan nurul hezrina abd halim berkata...

wah seronoknya jumpa..eh eily jgn lupa tau kalau mari kat pjaya p18,cakap tau.umah pakcikawak kat citukan>depan petronas?nurul jauh cket kat p18 gak tapi kat tasik.nnt dtg kalau nurul ada umah,blehlah jempuit datang=)