Jumaat, 11 Februari 2011

ALKISAH JAM TANGAN

Mama ni bukan ler pengumpul jam tangan. Biasanya mama akan pakai 1 jam tangan tuh sampai hancur lebur. Org xder duit kan, bese ler..hahaha..
lagipun mama ni duk umah ajer. Jam tangan tu pakai kalau keluar jer.
Duk umah xdok ler nak pakai jam tangan, duk basuh pinggan, piuk blanga, xkan nak pakai jam tangan jugak.

jam tangan mama sayang sangat. ..Brand Casio. Mama beli tahun 2004 lagi. Setakat ni masih berfungsi dgn baik, tukar bateri pun baru skali. Masa beli tuh, JUSCO wat happy hour RM79.90. Trus rembat.
Sebab memang dah lama aim nak jam nih..kiranya macam rezeki tergolek ler..
(Masa tu mama kerja JUSCO, hokeh)

Tapi malangnya, pada 2005, mama xcident, bahu patah. Xleh pakai dah jam ni sebab ase sengal kat bahu.
Berat sangat lengan ada jam besi nih. Tapi after 1 yr, kiranya dah sembuh, dah boleh pakai semula jam nih.
Betul ler kata org, lepas bersalin, kalsium dalam badan kita dah x balanced pastuh tulang pun mereput kot.hahaha. Skang ni mama xleh pakai tau jam nih..Ase sengal itu datang lagi. Memang lenguh gile, ase berat sangat lengan kalau pakai.

Pastuh dapat hadiah ni sempena Annyversary tahun lepas..
Suka sangat, jam ni, sbb sangat ler ringan, tapinya sebab mama ni yg terlebih ganas 
atau jam tu yg x tahan, dah jadi macam nih hah..(Mahal jer lebih..huhu)
Xceli masih leh baiki nih. Suh papa letak gam gajah jer, tapi papa tu sokmo lupa.hehe.
Mama bukan xnak buat, tapi takut comot...papa berhalus skit bab2 gini.
Buat sementara waktu, mama xder jam.

 Sebenarnyakan, mama berkenan ngan jam2 guess pattern gini.
Tapi takut bahu sakit..bahu ni dah semakin kronik tau.
So kena simpan angan2 tuh..

Yg macam ni ok kot..sebab skit jer besi2nya..mesti ringan skit.Cantik kan?

Kalau x pun, dapat yg leather strap gini pun amat berbesar hati.

Cantiknya yg putih ada butterfly tu...

Kesimpulannya:
Kanda, silalah jangan pandang sebelah mata. Sesungguhnya hanya dikau mengerti.
(HAHAHAHA..Itulah motif sebenar entry ini)



Nota kaki:
Mama style suka jam besar2, x suka jam kecik2, perasan x sumer Guess jer atas tu. Teringin nak jamtangan Guess ler tahun nih.
U oll suka pakai jam yg tali besi ker tali kulit? 

10 ulasan:

MRS. K berkata...

ku doakan harap2 impianmu tercapai.. hikhik...

MrS. F!zA berkata...

baru ni msa birthday kita dh ushar jam guess ketiga tu yg tali dia ada 3 utas rntai tu..mmg cantik gilerrrrr..tp tk thn dgn harga dia...perghhhH!!! leh sambar lense..ekekeke

tggu rezeki terpijak naman thun ni siap ar!!hahaha

kita pon cm eily gak suka jam besar2.tksuka la kecik2.haitu k.eli pnh tgur, besarnya jam..hahahaha

Diyana berkata...

sjk kawin ,mmg dah x pakai jam.diyana tingin nak tempah sendirik kat kedai emas.dulu time lps nikah,ngat nak guna duit mas kawinla buat jam..haha.tp survey harga,klu 2k bleh dpt tali halus ajo pun..halus je tali,pakai sminggu putus..anak2 dgn maknye lasak plak tu..emas mahal kan.aduh.masih tgh survey idaman hati..ngat nak tnggu dpt duit kutu hjg thn ni..nak beli brand wired.solar punye.

CiK JuE berkata...

jue pun sama ade satu je...pakai bila pergi opis...tapi kalau keluar jalan2 tak suka pakai...pelikkan...klu pi opis tak pakai jam rasa cacat je....
mama pernah xcident ye...barulah jue tahu kalau org patah tangan masuk besi kesan dia lamaye....moga bahu mama tak sakit lagi dan boleh pakai jam yang comel seperti yang mama mahu...okkkk

Nad @ MamaZakwan berkata...

taktau plak eily penah eksiden..
dukung2 dhiya tak rase sakit @ lenguh2 ke?
ati2 tau..takde la, kalu jam tangan pun bleh wat eily lenguh, ni kan pulak si dhiya tu, heheeh...

kite pun tak suke pakai jam kecik2..dulu pakai yg besi..setelah 13thn jam tu dh selamat jadik arwah..skrg tukar angin guna jam tali biasa..
(bukan talia rapia, hahahaha!!)

Pn. Zana berkata...

xcident ker?x tau pulak tuh.
sy suke 1 jam je masa hantaran kwin. tp, skarg bateri dh out. x g tukar2 lagi. kena g kat md & one utama tu. situ je ader kedai die. tp, tu la.x g lagi..:D

amirah berkata...

eily, sakit bahu bila pakai jam besi?baik2 tau..kalau dukung dhiya camne?saya sebab dukung ahmad sakit bhu jugak..jam saya adiah dr kakak masa zaman UIA.adiah besday thun 2002.masih pakai jam yg sama.memng lasak jam ni.sayang sgt2.kalau sehari x pakai mcm sesuatu hilang dr tgn ni.x selesa.kalau amik wudu' ke mmng tak pernah bukak.sebb water resistant kan..dan dalam masa tu tak pernah2 lagi beli jam baru.tak de niat lngsung nk beli jam baru pun..huhu

Monahiryanti berkata...

jam GUESS? suke suke.. exceli tak laa mahal sangat.. walaupun mahal tapi berkualiti laa elly.. aku suggest ko beli 1.. coz aku dah ada 3.. hehehe.. 5 bintang utk GUESS!!

nurulazham berkata...

cantik jam guess tu eily..
hubby hadiahkan nurul jam bonia, tahun 2004, smpai skang masih berfungsi dgn jayanya..x dapek nak pow jam baru..huuu

MamaRifqy berkata...

na mmg tak pernah serasi ngan jam!!heheehehe..selalu hilang n rosak!!