Jumaat, 11 Februari 2011

BABY CENTER

Menjadi seorang ibu bukan suatu perkara yg mudah. Banyak perkara yg kita kena pelajari utk membesarkan anak. Menjadi seorang ibu yg berilmu adalah 1 target dalam hidup mama. So mama banyak membaca dan membaca serta bertanya kepada yg lebih pakar.
Salah 1 sumber rujukan mama dari dulu sampai sekarang ialah Babycenter.
Mama suka website ni sebab fakta dalam tu padat dan ringkas dan amat mudah difahami.
Mama memang langgan thru email every month start dari Dhiya 1 month ag..


Teruja tau, tiap kali dapat email perkembangan terkini anak, mesti bandingkan dengan progress Dhiya.
Selalunya mama baca ngan papa, then gelak2, cakap..
"eh, betul lah, Dhiya boleh wat tu, wat ni"...
sangat mengenjoykan..
Dan lagi, babycentre ni bukan sahaja cerita pasal perkembangan baby, tapi macam2 lagi tip2 parenthood, dari mengira masa subur, sampai ler tips pregnncy, tips baby...macam2 ler.

So u oll semua..leh terjah website Babycenter..then enjoy ur parenting moment with them..memang berbaloi2.


nota kaki:
Pengalaman bergelar ibu, adalah moment terbaik dalam hidup mama..Bersyukur kerana Allah bagi kesempatan itu.
Being a mother is a 24/7 working days without any annual leaves or Mc. :)

2 ulasan:

amirah berkata...

yup.agreed!

Mama Kembar 3 berkata...

agreed! mama pun mmg subscribe ngan baby center since si kembar ni baru lahir sampai skarang, banyak usefull infor kat situ.