Khamis, 10 Februari 2011

PENAWAR KENCING MANIS


Masa duk jengjalan blog kengkawan kan, terjumpa ler fakta menarik ini.
Boleh mama bagitau tokma nih. Maner tau kalau dipraktikkan memberi kesan yg sangat bagus.
Tapi tokma nak percaya ke ek? dah banyak sangat petua bagi kat dia. Mesti dia jawab, last2 kena makan ubat doc jugak yg berkesan..huhuhu..(org tua kan, biasa ler, kalau boleh nak nmpak result sepantasnya)
Xper..usaha tangga kejayaan...


Please note that another name for Lady Finger (Bhindi) is “OKRA ".
Last month in one of TV program I learnt of a treatment of Sugar
(Diabetes). 


Take two pieces of Lady Finger (Bhindi) and remove/cut both ends of each piece. Also put a small cut in the middle and put these two pieces in glass of water. Cover the glass and keep it at room temperature during night.
Early morning, before breakfast simply remove two pieces of lady finger (bhindi) from the glass and drink that water.Keep doing it on daily basis.

Within two weeks, you will see remarkable results in reduction of yourSUGAR.


My friend has got rid of her diabetes. She was on Insulin for a few years, but after taking the lady fingers every morning for a few months,she has stopped Insulin but continues to take the lady fingers everyday. 

But she chops the lady fingers into fine pieces in the night, adds the water and drinks it all up the next morning. Please. try it as it will not do you any harm even if it does not do much good to you, 
but U have to keep taking it for a few months before U see results, as most cases might be chronic
Mama amik dari.Ceriticeritu kami

Nota kaki:
U oll ada petua lain utk diabetes..jom ler kongsi..

11 ulasan:

puanbee berkata...

ubat jenis traditional nih lmbt sikit npk kesan kena berhikmah ler...insyallah berjaya !

amirah berkata...

lmbt tp mcm berkesan jer

Diyana berkata...

apapun eily,ubat doktor jgn tinggal. abah diyana pn dah ade semua penyakit 3 serangkai..Alhamdullillah,skrg agak stabil semue penyakit tu dgn amalkan ubat doktor dan jugak adele 1-2 supplement.

BIONIC WOMEN berkata...

puanbee:
org tua kalau boleh nak tengok menda jadi serta merta tu yg susah skit puan bee. Mereka macam x sabar sebab dah lama menanggung derita tuh.

Amirah:
Yg penting usaha kan?

Diyana:
Ubat hospital memang x tinggal...
skang my MIL dah kena cucuk insulin kat perut...

sarah-najwan berkata...

elok info ini..
ada kawan tu minum air nano..elok gak katanya..

BIONIC WOMEN berkata...

sarah najwan:
Mak mertua saya minum air pun kena sukat sebab buah pinggang..huhu

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

wah bgs petua ni

mummysyafie berkata...

bagus gak petua ni, bleh share ngan my dad. tapi selalu nya cara tradisional ni mmg lambat..tapi selalu berkesan

mama rifQy berkata...

bagus petua nih!!

AngahSayang2314 berkata...

angah tak tahu la...apa pun thanks kongsi2

armouris berkata...

lagi info tentang kencing manis di SIHAT SELALU - Penawar Kencing Manis Mujarab