Ahad, 13 Februari 2011

SAVE BUDGET SEBELUM POKAI

U oll perasan x sejak akhir2 ni kan, dalam entry2 tu mama banyak kali sebut SAVE BUDGET kan? kan?
Ke x perasan pun? HEHEHE..Ada ke terpikir mama save budget utk aper? Ada yg terpikir kitaorg nak g Holiday ker?
Oh, nononono..Bukan itu sebenarnya mama terpaksa SAVE BUDGET.

Memang tiap2 tahun gini, mama kena save budget awal2 tahun nih. After June baru ler ilang skit mood save budget. Semuanya gara2 ini:-

         28 FEB  - BESDAY DHIYA
      13 APRIL - BESDAY MAMA

Itu xper ag....X masalah sangat, Masalahnya ialah ini:

 10 MEI - HARI IBU 
     16 MEI - HARI GURU
            31 MEI - ANNYVERSARY
   01 JUN - HARI BAPA
         11 JUN - BESDAY PAPA

Nampak x? Semua tu tarikh penting yg perlu diraikan, hokeh.
Mama akan pokai hokeh, bila sampai bulan MEI dn JUNE..huhuhu.. Untuk hari ibu ajer dah 2 budgetnya Mak mama 1, MIL 1..
Memang habis ler yg mama dah save sepanjang awal tahun tuh..tambahan tahun ni raya bulan August, kompem baju raya kena beli lebih awal..huhuhu..

Kanda, u pilih kat sini jer la, hadiah maner u suka, nak semua pun i kasi.Nnti i print kan..hehe

Tahun ni pendapatan berkapita sedikit merudum, so xtau lagi aper nak beli nih. Sedikit buntu ni, ketandusan idea nak bagi hadiah aper. Kesian x? Kesian x?Tapi kalau tanya papa, mesti dia kata,
" x payah hadiah2 ler, membazir jer"..sadis kan?? X sampai hati lak nak buat kering gitu jer. Mama ni kan berjiwa lompatik..Haha..
Buweeekkk..

Nota kaki:
u oll ada x alami tarikh pack yg memokaikan macam nih?

5 ulasan:

MrS. F!zA berkata...

perghh!!! mmg harus sambut tu..byk nau.apa kata sambut sekali harung je..ekekeke

Mama Hanim II berkata...

Klu dpt byk BE kan bagus gak, buleh la cover skit kan eily..hehe..

Mona Hiryanti berkata...

huh? mmg harus laa save budjet.. tak dapek den nak nolong ehh..

wan nurul hezrina abd halim berkata...

huhu banyaknya tuh nak kena spend.selalu kalu nurul belanje makan jer.huhu save cket n perut kitapun kenyang

amirah berkata...

eily, buat makan2 jela and bg kad. saya selalunya bg kad je pastu tampal2 kt dinding..kalo terbaca rasa mcm senyum2 jugak sorang2