Khamis, 10 Februari 2011

TERJEBAK DENGAN SUKAN PERMOTORAN

Dah lama asenya x cerita tentang Dhiya. Lama ker? hehe..
Yelah, blog ni kan dedicated to her, mesti kena cerita banyak pasal dia kan.

Sebenarnya xder cerita best sangat. Kami pun jarang jengjalan skang.
Tengah save budget nih. So aktiviti biasa Dhiya kat rumah ialah men basikal dan baca buku.Skang dah boleh baca skit2.
Nnti cerita lain entry pasal membaca ek.

Tapi ada 1 menda nak share nih. Skang ad hobi baru budak tuh. Hobby yg buat mama pokai.

 Hobi drift tau..
Drift xper, jangan merempit sudah..haha

Kalau g mana2 soping mall, ni ler hobby baru Dhiya.
Men kete control ni hah, tapi dia push sendirik ler.
5min RM3..tapi selalunya x cukup 5min tu tau..
kena jugaklah 10min RM5.

Pantang jumpa tau....kekadang tu mata dia melilau cari port men kete nih.
Dulu mama selalu jugak tipu, cakap dah tutup ler, semua kereta rosak ler..
tapi skang nih, dia lagi cerdik...dia g sendirik kat kaunter,
bila penjaga kaunter tu tanya "nak main ker?"..dia terus angguk..
then kata "Mama tipu, Dhiya ye"Ape lagi yg boleh mama buat..

Kontrol ayu.hokeh
siap bawak sebelah tangan..eksen..

 Ni baru 2 sesi..yg lain tu, x ingat lak nak amik gambar.
Tapi yg paling mama perasan ialah, tiap kali main,
 Dhiya akan cari kereta lain.Dia xkan amik kereta sama.

Pastu ada ag 1 lagi...
Men MERRY GO ROUND nih...
Kalau g IOI Mallk, memang dia akan tarik kami g ke sini dulu.
Huhu..RM2 per ride..

Mama kena temankan yg ni...x brani nak bagi dia naik sorang2

Layan je lah aper anak suka kan?
Tengok muka dia happy camnih, sangat ler menenangkan jiwa.
Lagipun masa kanak2 dowang bukan lama...skali ni jer utk dowang enjoy sepuasnya



Nota kaki:
Kelmarin Ayahcik tanya Dhiya, nak ape utk besday, naper Dhiya x cakap nak kereta control nih..
jimat duit mama tau..hahaha..(Ayahcik, silalah baca)

15 ulasan:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

kena beli satu ni nampak gayanya, sama cam balqis minat sangat dengan kete camni

MRS. K berkata...

lama giler tak pegi ioi mall tu.. berkurun dah..

belikan la satu untuk iya nina.. beli kat chow kit.. murah jerr..

si hadif plak, dah ade kete, nak naik motor.. so, nanti la pikir nak beli motor ke tak utk die.. huhuhu

BIONIC WOMEN berkata...

anje:
ingat nak beli ler..tapi umah kecik ajer, kang abis segala benda dia langgar

Mrs.k
wah hadif pandai nak merempit ek.
ingat malas ler nak beli, nak tumpag jeep hadif jer..haha
kalau motor, mama x bagi yea dif..kang jatuh melayang anak mama.

dyea irdina berkata...

tomei nya gegirl dia....kita dlm peyut ni arap2 gegirl la jgk dah dua boboy...nak gak ada gegirl....huhuh

Citarasa Rinduan berkata...

selamat pagi..
wah..dhiya dah boleh bawa keter...
heheheheh

suka kalau awak berkongsi cerita tentang soi cilik.

PS: tukar langsir nampak??
hehehehe..but nice..

Pn. Zana berkata...

suke ek main kat IOI tu. sy x pernh g bwk Ammar main.nntila nkbwk. tp sy x nak teman. pening pala je..haha

wan nurul hezrina abd halim berkata...

wah seronoknyer dia..bebudak memang sukakan mainan=)nak2 yang bergerak.

karipapsayur berkata...

skrg x mintak la nak kereta. tunggu birthday umur 18tahun esok.. haaa.. terkujat mak ayah nak belikan kereta pulak! hehehehhe

Join giveaway mudah!

Mama Hanim berkata...

salam eily.. sori lama x dtg sini.. kt kg line slow sgt..msk ofis bz giler skang ni..

cute umah bru eily ye.. dhiya pn makin comel skang..

amirah berkata...

pandai dhiya drive..mcm expert dh ek.. bila tgk betul2 muka dhiya sebijik muka husben eily..huhu

Diyana berkata...

keh keh.samala hobi dgn mia n ali..^^

AngahSayang2314 berkata...

wah seronok dia kan??? gegurl kalau nampak suka tul dia nak bawa dia gi genting this month nie... hehehe

puanbee berkata...

ekeke samalah ank bee tu pun ! tapi yg beza ank bee 3 ..cer kira berapa kena keluar budjet tuk jejalan ? haaa

duk rumah je lah kalo time nk save budjet tu

CiK JuE berkata...

eee..sama ngan farisyah jugak.....kalau ioi memang dia cari kuda tuuuuu

mama rifQy berkata...

amboi dhiyaaa!! bukan main lagih..ingatkan eily yang bermotoran!!