Selasa, 22 Februari 2011

BILA ADA ORG SANGGUP LAYAN KETERLIURAN INI

Kak Ayu a.k.a Ibuayahdamia pernah wat entry pasal keropok lekor Mersing...(KLIK). Seriously mama terliur okeh. Kecur2 air liur ni hah, masa baca entry tuh. Teringat tang rasa keropok lekor tu. Mama pernah rasa, tapi masa last beli tuh, dapat rasa skit jer. Kena serbu ngn askar2 yg ada kat rumah. Sangat ler x puas hati.
Cuti CNY dulu, memang nak balik Rompin, then berhajat nak g Mersing umah Ustaz Lah..mama pernah cerita kan tentang ustaz mama sorang nih (LINk)...tapi sebab bimbangkan keadaan banjir so kami x jadi balik.

Masa kak ayu post kat dia nyer FB tentang kopok lekor Mersing ni, x sangka Ustaz mama ni baca yg mama terliur ngan keropok tu. Nak tau x...tadi keropok ni sampai depan pintu. Ya Allah sangat ler terharu, terima kasih yg x terhingga Ustaz. Semoga Ustaz trus murah rezeki. Ustaz pos ngan Skynet tau.

 Yg ni keropok sosej..sedap ni tau. 
Banyak tu Ustaz kirim..bila ler abis nih.
 Pastuh ni keropok lekor yg biasa tuh
Gambar di atas kurang menawan rupanya sebab maklumler duk dalam Van skynet tu sepanjang hari kan?
so mama rebus ler semula...
 Tadaaaaa....masih berasap u
Then goreng ler 5 ketul utk Dhiya..

Nnti papa balik boleh goreng lagi, then pas maghrib kan baru goreng utk mama.
Sedap ni cicah ngan sos pencicah Ummi. Pasni leh makan kopok sampai lebam..sampai muntah kopok semula. 
Ada x yg terliur???? 



Nota kaki:
Seronok bila ada org yg prihatin, amik berat dan masih ingatkan kita...
*Ustaz Lah ni memang macam ni, kat MRSM dulu pun selalu sangat buat makan2 kat kami, pastuh kalau terasa nak makan aper jer, cakap ler kat Ustaz mesti dapat. Tingat ustaz belanja kami makan Satay ngan Puyuh Goreng kat Satay Zul Kuantan. Memang kalau saper2 kurus tuh, gi umah ustaz selalu komform boleh naik berat. hahaha..Memang kena paksa makan..kalau boleh nak kasi abis makanan kat rumah dia tuh.


*Keropok sosej tu, kalau tak nak meletup2 time goreng kena kelar2 badan dia skit.

13 ulasan:

MrS. F!zA berkata...

ouh tahu2 ustaz lah yg selalu duk komen kt FB tu kan..ekekeke

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

wah bagusnya...hajat kesampaian akhirnya balqis suka banagt dengan keropok lekor ni

BIONIC WOMEN berkata...

mrs.Fiza:
wahh..fiza yg prihatin..hehehe. memang dia selalu komen kan?

Anje:
Mai ler datang umah kiter, leh kenduri kopok nih.

Pn. Zana berkata...

tau. ustaz tu ade kat fb kan. sokmo kome. sy sgt suke kepok lekor. nk sket boleh .:P puasa lagi ke tu ?

sayangsayangibu berkata...

alhamdulillah rezeki kan?

dinor's family berkata...

dah rezkikn, ibu pun suka keropok lekor yg xtahan bla goreng meletup takut.......

✿etiey erywan✿ berkata...

adus sedapnya! memang sangat sukakan ia.. ohw sape pulak yang nak prihatin ni ah? hehhe

mummysyafie berkata...

sedapnya..syok kalau boleh layan petan2 camni

ibuayahdamia berkata...

thanks ada backlink kak ayu :)

memang best kopok ni kan...kalau hujung minggu..laju jer makan..

bagusnya eily..siap ada ustaz lagi yg tolong post..alhamdulillah..rezeki..

azura samsuddin berkata...

bolehlah pon2 ke zura sket hehehe besh sbb hajat dah tercapaikan...

klik HB skali..

mama rifQy berkata...

wahh..bestnyee siap ade yang nak post kan untuk eily!! sukeee suke..kaalu na pon..na sukeeee

mamalieyna berkata...

suka kopok leko..! dpt makan tiap2 petang pun layan jer...sudap woo..hehe..

p/s kt opis tak dpt bukak blog ni, nape ntah..internet cannot display this webpage..hu~

Monahiryanti berkata...

keropok kat mersing tu mmg sedap.. kalo balik dari kuantan mmg singgah beli dulu kat mersing bawak balik jb..