Rabu, 23 Februari 2011

HIGH MENTENEN

Paham ke idok high mentenen tuh? Ala, high maintenance ler....
Ni nak citer al kisah anak dara Mama sorang ni hah..bukan main lagi kalau bab melaram2 nih, org kelate kate, "jangok mepeh".hehe.
Meme jangok pun anok dara nih.

Tahap kejangokan Dhiya ni high class jugak, boleh botak kepala papanya kalau duk layan. Kalah mamanya tau.Anak2 zaman skrang ni berbeza ngan zaman kita dulu2. Semuanya advanced.
Terlebih sudah. Huh.

Kalau nak tahu, Dhiya ada koleksi minyak wangi tau...
minyak wangi bese2 jer, tapi pantang tengok nak beli.
Dah banyak jugak beli tapi yg ada sekarang tinggal 3 botol ni jer.
Tu pun dah lama beli, awal tahun lepas kot. Ala RM5 jer sebotol.

yg kuning tu ajer tinggal skit, yg 2 botol ag, banyak ag..

Skang Dhiya dah x guna perfume ni, yg oren tu Dhiya kata dah buruk, sebab sticker dh tercabut so dia xnak pakai, kalau suh pakai jugak reaksinya "uweeeekk, usyuk ler"..Ngengada sungguh..
Tapi yg 2 botol ag tuh, dia x pakai sebab, dia berkenan yg lain tau...

Dhiya duk melaram Victoria Secret mama. huhu. 
Last year mama ada beli 3 botol VS body mist. 
Vanilla Lace, Sweet Daydream, ngan Love Spell. 
Yg Vanilla Lace tu, tok Dhiya minat so mama bagi ler kat tok. 

Tinggal ler 2 botol nih hah...SweetDaydream tuh, Mama suka pakai past mandi, yg botol kecik tu plak mama letak dalam henbeg, senang nak bawak ke mana2

Tapi mama sempat pakai sekejap ajer tau, pastuh Dhiya istiharkan sebagai hak miliknya.
 Mama xleh guna langsung. Siap marah ag kalau mama guna.
Katanya, dia punyer.Lawan tokey betoi ler. 
Pastukan,  bila dia tengok yg body mist tuh dah tinggal skit,
Dia mintak plak yg botol kecik tuh. 
Semalam siap sorok dalam drawer kat bilik dia dah. 
Memang selamat jadi hak milik ler tu.

Hadooo, budak itu punyer taste, 5 hengget punyer xnak, nak yg 50 hengget. Kalau sembur jugak yg 5 hengget tu kat dia, siap nangis kata x best bau dia..

Amik ngko....high class punyer budak. Mama hang ni, dah tua baru kenal VICTORIA SECRET anak oiiii.
Itu pun dapat sebotol 2 ni, bukan main selok ag.
 Jimat bukan main ag pakai, takut abis.

So, kepada yg ada anak teruna tuh, ada brrrrraaaaniiiiiii?????
 Hadif @ Mrs. K..camner????hahahhahahah...

Budak hign metenan nih....
Walauaperpun mama ngan papa tetap sayang kamuuu...


Oppppssss: 
Kami lakibini ada 1 perfume yg pakai bersama, CK Summer, sejak akhir2 nih, bila kami pakai sama2, Dhiya pun nak pakai yg tu jugak. Tapi kalau kami pakai perfume lain, pndai lak dia guna VS dia.



Nota kaki:
Bayangkan 3 thun dah guna minyak wangi RM50 sebotol, kalau umurnya 30 thun nnti? Lu pikir ler sendirik.
Sementara nak tunggu 30 thun tuh, pokai sepanjang tahun apaknya..wakakah

9 ulasan:

MrS. F!zA berkata...

amboi² siapla besan nanti kalo nak menantukan dhiya..high mentenan tau! ekekeke

*tetiba trgt adik fza dlu msa kecik, msa fiza tgh mndi la dia curi2 msk bilik sembur myk wangi.sekali fza msk blik heran npa bau wangi giler..adik tu laki..huhu

✿etiey erywan✿ berkata...

hamboi.. kecik2 dah pandai yer.. hhehe. kalo gitu memang jangok lah! pokai mak dan ayah jawabnya bila dah besar nanti. keh keh

AngahSayang2314 berkata...

amboi2 pandai dia yer..sekarang nie dah meralam....hehehee

sayangsayangibu berkata...

namanya anak pempuan kan..memang nak melaram je ;p

ain berkata...

lagi 5 tahun Dhiya request Issey Miyake lak...he3....;)

amirah berkata...

wahhh..memang melaram ni..hehe...sape mak2 teruna yg brani??hihi

Monahiryanti berkata...

haa, sama padan laa dgn Danny.. mmg semua nak barang branded jek.. kalo kita jadik besan, mmg jual tanah laa kita elly.. hahaha..

Puanbee berkata...

hahamacam2 nasib sorang kan..kalo3 mcm bee ni kopak kak!

Lelord berkata...

ekekekkekekee dhiya....dhiya