Khamis, 7 Julai 2011

PONDOK SATAY

Hari Ahad ritu, balik dari Sunway Pyramid dah kul 11mlm
on the road nak sampai rumah tu, 
boleh plak mem kecik ni mintak nak makan satay..
Aper ag, menerjah mencari satay, x sampai hati hampakan anak
Walaupun diet mamanya tergadai..ohhh..i'm sorry. haha



Kami pun menerjah kedai PONDOK SATAY..
dekat jer pun ngan rumah, kat USJ 8..
Memang kalau rasa nak makan satay, sini ler kami terjah
SATAY dia sedap..ala2 satay Kajang gitu..


Tu dia...yg kami order dah sampai pun..
Order 15 cucuk jer, sebab mama diet.hehe

Tapikan, mama tu kengkonon jer diet..
order jugak char kew teow, maner bleh tahan,.haha
Char keow teow kat sini boleh tahan mabelesnya..
Tapi mama salah order ler, x ingat nak kata special so xder udang

Char keow teow kerang..
Sepinggan kongsi ngan papa..

Mem kecik aka bos besar makan dengan berselera


Makan dengan jayanya..abis 5 cucuk ngan nasi impit separuh


Review skit menu char kuew teow..hehe
kot2 ada yg berminat


Then kami pun balik tido..lepas ler hajat mem kecik 
nak makan satay..macam2 mem kecik tu..haha


Nota kaki:
Mama ni diet konon, tapi x turun2 jugak beratnya..sian betoiiii
salah teknik dan taktik ni kot..

7 ulasan:

LYAfrina berkata...

lya suka sgt2 sate..mmg igt mlm ni nk g pasor mlm beli sate... tp hrga sate skarang dh mahal..x mcm dulu...

kat rmh lya ada restoran char kuew teow..kat kmn ni..mmg femes la restoran ni.. tp dekat2 pon..x prnah lg merasa..sbb full sokmo

amirah berkata...

takpe, pasni bila dah masuk keje, bleh la turun eily..pondok satay, nama dia catchy kan..tp tgk harga char keow teau tu mcm ok je..tkde la mahal sgt..

Citarasa Rinduan berkata...

rasanya kalau ayu pi umah adik dan kak long di usj 9..
kita boleh jumpa kot..

tapi.. ayu nie kadangakala lupa.. mereka dok usj 7 atau 9.. heheh
yang pasti rumah depa dekat ngan maiden..

PS: nak kenal ngan dhiya.. heheh

...sWeeT uMi... berkata...

tu la bile ank mintak nak mkn kite as parents mesti selagi boleh tunaikan pe yg diorg nk kan,janji diorg happy ...sedap lah char kuew tiaw tu...(^_^)

::NureeN:: berkata...

tgh satey tue teringin plak.. tgh2 mlm ni anak dh tdoq dok mkn meggi ja huhuuu

eB ezrin berkata...

satay... my fav.. tringat kaat aarwah abah eB yg sgt rajin wat sate... hu3

mama tisya berkata...

tgk menu makanan sure lpr ...hehehe..eh share je char kuehtiaw...tk cukup tu kalo kita...ehhehe