Isnin, 11 Julai 2011

MARI MEWARNA BERSAMA DHIYA

Perkembangan proses pembelajaran Dhiya dah pernah mama abadikan sebelum ni
Menulis, melukis, membaca, menconteng, mewarna...
Alhamdulillah x sukar maner nak ajar Dhiya tu semua..

Kali ni nak ceita pasal mewarna plak....
xceli dah pernah ada entry mewarna part 1..so...
Jom kita tengok cerita mewarna part 2, ada improvement x agaknya?

Masa jumpa Anje n Balqis kat Sunway Pyramid ritu
Anje ada hadiahkan princess coloring book set (skali pencil warna)
Balik tu, sampai jer rumah, mandi2 trus nak mewarna...

Tengok tu kusyuk..siap bersilang2 kaki

 Mama panggil buat dono jer tau..

Marah mama ganggu konsentrasi...

U oll nak tengok x hasil seni Dhiya???



Well, sebagai ibu, mama bangga dengan hasil seni dhiya pada usia 3 thun,
kembang kempis idung mama tau..seb bek xder lalat.. :)
Nampaknya ada perkembangan ler berbanding part 1 dulu

Pastu yg lagi mama teruja ialah
Dhiya dah pandai kenal warna...
Walaupun kaler2 tu comot2 lagi tapi atleast,
betul ler warna yg dia pilih based on gambar asal tu kan???
Well done, mama bagi 5 bintang kat Dhiya..hehe


 vs

Nnti mama beli lagi buku mewarna ek...
Tq to Anje sebab bagi Dhiya buku princess ni..


Entry2 berkaitan Akademik Dhiya:
Dhiya menulis
Dhiya membaca 
Dhiya melukis
Dhiya mewarna part 1



Nota kaki:
Sangat teruja tengok anak pandai 1 persatu perkara depan mata..hehe
Kiranya homeschooling dhiya berjaya ler kan?


*Sekarang Dhiya dah addicted to princess karekter ni..semakin dewasa ler katakan.

13 ulasan:

Lelord berkata...

Clap2 to dhiya, good job cayang

MrS. F!zA berkata...

nanti msuk school suruh mama beli beg skolah dan pencil case princess tau dhiya! hahahahaha

...sWeeT uMi... berkata...

kemain lg dhiya ye...siap silang2 kaki semua...pasni mama kena la beli buku2 princess lak sbb dhiya dah pandai bab-bab tu hehehe...

LYAfrina berkata...

ALAHAI..COMELNYER..PANDAI ..NANTI BILA DH SKOLAH, MSTI DH TERROR PGANG PENSIL & KALER2 NI KAN...

amirah berkata...

eee...pandainya dhiya..auntie amie pun nak bg A kat dhiya..dah pandai mengaler laa..

eB ezrin berkata...

wahhhhhhhhh, pandai dh tuh... sbb color dier byk... :)

dinor's family berkata...

pandainya...dah kenai warna ye...

Monahiryanti berkata...

owh, dhiya sungguh comel kaler sambil silang kaki.. mama dhiya, sila kasi alamat ye.. mami mona nak pos coloring book utk dhiya..

n@m@n berkata...

nanti dhiya bolehla ajar Darwisy ye..hehe

Citarasa Rinduan berkata...

tahniah dhiya..
anty ayu selalu pantau kamu dr alam maya...

suka dgn cara ibu kamu asuh kamu

tahniah

Amy Syaquena berkata...

Dhiya dah pandai nanti aunty amy belikan buku warna untuk dhiya ye..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

sama cam balqis la eily, suka sangat mewarna dah siap mewarna habis semua...eily this week kita nak pi parkson, nak beli baju power puff girl untuk balqis, nak belikan dhiya jugak, warna ape dia kenan then PPG yg mana satu dia suka then size ape?PM kita ek pas beli kita roger2 gather lagik nak bagi hadiah tu k...jumpa kat K4 pun boley...

mamaRIFQY berkata...

wah..pandai sudaaaaa dhiya..yeay!!