Selasa, 18 Januari 2011

APA YG X KENA?

Semalam mama baca entry kak ayu a.k.a Ibuayahdamia, mama gelak sengsorang
sebab perkara sama jadi kat mama..hehe
Kebetulan yg memang unik sangat.

Semalam kak ayu ada wat entry nih..Perihal Baju Zaman Batu.
Nak tahu ape kisah sebenarnya kena klik ler ek..

tengok puas2 yea gambar Ayyunie yg comel ini..
eiiii...geram tau, tgk pipi dia..

U oll nak tahu x...Dhiya pun ada baju lebih kurang baju Ayyunie tu pakai.
Aki Dhiya yg belikan masa tu Dhiya umur hampir 2 thun.
Tapi...Dhiya sama macam Aleesya xnak pakai tau baju tu..huhu..x tau ler ape x kena.

Mungkin betul kata kak ayu tu, sebab baju tu suram jer kot warna dia.
Memang Dhiya dari baby lagi mama selalu beli warna yg cerah2, happening gitu.
Kekadang mama takut aki Dhiya terasa hati..sebab siap nangis2 nak suh pakai..
sampai skang ni, memang sekali 2 jer pakai...tu pun time aki datang umah mama paksa pakai..
Mama nak kena jaga hati org tua..

Bila baca entry kak ayu semalam, siyesly mama baru teringat tentang baju tu.
Puas mencari dalam almari...then arini suh Dhiya pakai...
Nak tau response Dhiya????

 Xder ler meraung, menangis cam dulu...tapi tengok ler muka tu
trus bad mood sepanjang hari...

Mama gitau, arini aki nak datang..kena pakai..(padahal mama selok nak amik gambar jer)
Mampus ler kena aota ag pasnih, kalau Dhiya tanya kenapa aki x datang2..hehe

 Suh bergaya pun xder mood tau...memang dia x puas hati ler kena pakai baju tuh.

 Puas suruh senyum dia gi buat muka camni hah...
 Pastu....dah merengek nak suh tukar baju lain.

Mama sendri x tau naper..
Aki Dhiya cakap, dia beli baju tu sebab Dhiya suka kucing..masa jalan2 ternampak baju ni.
Trus tingat kat cucu..then beli. Niat aki tu ikhlas n murni giler.. 
Tapi sayang cucu x suka..huhu

Pendapat u oll...kenapa anak2 kami ni x suka baju nih??? Apa yg x kena???
(my mom kata macam baju tentera jepun...ada ker patut...haha)


Nota kaki:
Tapikan, masa aki Dhiya bawa balik baju nih, Tok Dhiya (mak mama) cakap
"Aper la aki nih, baju x ceria langsung beli kat cucu, x cantik plak tuh"...hahaha
Bukan mama kata x cantik tau..tok Dhiya...lantak la kan..laki dia.haha

10 ulasan:

MRS. K berkata...

maybe sebab baju tu dull, so si pemakai pon tak de mood! huhuhu

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

hihihi... betOl la agaknyer. dOrang tak suka sbb baju tue mcm baju tentera jepOn kOt!

p/s: nampak kedai kOpi a.k.a suar tecik kaler biru. huhuhuhuhuu

Mama Zharfan berkata...

heheh dhiya dh ada taste sendiri tu :)
cute jer dia pose muka masam pun :) heheh

MamaRifqy berkata...

alaaaa..tomei tomei dhiyaaa

Nadiah Sidek berkata...

hehe..susah juga bila anak dah reti memilih

Gieyana berkata...

comeyy jer Dhiya...x mo pakai bj tue smpai muka masam erk? tp still cute gak..:D

ibuayahdamia berkata...

dhiya tu ok lah tu..sebab nak juga pakai walaupun sekejap..aleesya tu..haishh, nampak kita amik jer baju tu..terus menyorok belakang pintu..tak pun dia melaung kuat2...huhu

agak2nya taste budak2 kecik ni nak yg warna warni jer kot..hehe

dhiya tetap comeii walaupun masam sikit...:))

BIONIC WOMEN berkata...

Mrs.K:
maybe ler..memang jrg beli warna gini..

MamaAdam:
Malu ler saya..hehehe

MZ:
Tu ler, bebudak skang pun dah pandai memilih kan?

Mamarifqy:
TQ...TQ

Nadiah sidek:
Tulaaa...skang ni baju semua dia yg pilih sendiri.

Gieyana:
Xtau ler, mmg xmo pakai baju nih..

ibuayahdamia:
Mungkin dowang rasa x cantik kan??? sebab biasanya colourfull pastuh ada bunga2..yg ni xder..hehe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

wah sama baju la nanti leh la jalan together2, pandai je dhiya pose, ala kengkadang kalo tengok model2 pose buakn selalu senyum kan...comey je

wan nurul hezrina abd halim berkata...

zaman batu ker zaman kayuker okjer si pemakai tuh..aah memang agak sama ngan anak kak ayu