Jumaat, 21 Januari 2011

MENGIDAM KER?

Mesti ramai yg minat ngan donut kan? X kira lah Dunkin Donut ker, Big Apple ker
tapi selalu baca kengkawan minat ngan donut ni. Tapi mama x suka sangat.
Seingat mama ler, selama hidup ni baru 2x beli Dunkin Donut tu pun skali sebb terliur masa preggy dulu
pastu sebab Dhiya yg mintak..
Pernah makan Big Apple skali tu pun adik ipar yg belikan...
Biasanya 1 donut tu pun puas nak habiskan. Tapi kalau donut wat sndiri tu laju plak telan.
X leh tahan ler ngan kemanisannya itu.

Tapi ntah camner, ape ler sebab pun xtau, gi Tesco kelmarin leh plak terliur ngan J.Co donut.
Beberapa kali jugak papa tanya, betul ker nak beli?
Papa suh beli 1@2 jer tapi xnak, nak yg 1 box 6 tuh..tamak sungguh..
Xtau ler naper selera lain macam jer..

 Gambar aper sebenarnya logo J.Co ni ek?
Puas mama telek..
 Hadooo..leh terbalik plak tampal gambar ni..
layan ajer ler teleng skit ek

Pilihan mama ngan Dhiya..

Yg oreo macam bunga2 tu..papa makan separuh, mama makan separuh
Yg pink tu Dhiya makan...yg coklat ball penuh tu Dhiya separuh mama separuh
yg lain semua mama hentam..

Jangan terperanjat ek...sungguh..sungguh x ku sangka..
Hantu mana rasuk ntah...makan jer, papa pun tengok ngan mata terbeliak.
Siap tanya "ada org yg nak makan ker nih?"
Kuikuikui....x tau nak explained camner dan kenape mama leh makan sebanyak itu.
Sedangkan kengkonon diet hokeh.
Sampai skang ni pun mama duk memikir, camner ler mama leh abiskan sebanyak itu?
Confius2...


Nota kaki:
Bila stress skit, nafsu makan pun datang ler.

17 ulasan:

MRS. K berkata...

stress kenapa tu cik kak oiii...

donat la sedap!!

*azni* berkata...

sedap donut jco ni..dulu ms duk kl selalu ke pavillion semata2 nak beli donut ni..yg plg azni suke yg ada badam kat atas tu..meleleh lak air liur nih..:)

Cik Jue berkata...

biar betul mama nie..habis semua ..menakutkan betul..entah2 ade org kat dalam kot

MrS. F!zA berkata...

mcm big apple kan jco ni..tp tkpnh rsa lg yg ni..

Hidayah berkata...

aduh tgk donut2 pilihan tu mmg sumenye nampak sedap..da lama tak makan donut...hehe biasa la ada time2 yg mmg bole abis banyak tu..bukan slalu ponn

Nadiah Sidek berkata...

saya tak pernah rasa donut jco. dulu2 selalu beli dunkin donut..lps kenal big apple donut, dah tak beli dah dunkin donut :p. suka big apple donut lagi

manggosteen berkata...

big apple terbaik!

e.l.i.z.@ berkata...

geli la tgk hop kaler hitam tu hihihi..oreo la hop tu nyo? keli dulu² begi jgk make donut tp sbb manis sgt, loni lamo doh x beli..ishhh buleh dio perabih semua tu..jange amal sokmo ne, nati usus besar gak, mkn byk sokmo la mektok wehh :P

Nad @ MamaZakwan berkata...

eily...makan utk ber'dua' ke ni?
pelik jek..kalu btul, alhamdulillah..hehehe..check tau! =P

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

mamalieyna berkata...

bleh plak eh...ngidam ada makna kot..ngee..

stress?..ooh jgn le gitu!

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

wah sedpnya donut tu kalo dapat kat balqis tu harus dijilat coklet tu je k, yuang donutnya mama kena makan...dah petang2 baru dapat lawat blog kawan2...heartbeat disini

ibuayahdamia berkata...

KAK AYU first time uba J-Co ni masa kat BATAM aritu..selalu makan big apple jer kan..tapi betulah ..kak ayu memang minat giler ngan donut2 ni..sebab kita boleh pilih flavour dia kan..kak ayu mesti pilih yg dalam tu ader inti coklat...kalau yg lain2 kureng sikit...

Salina@IbuAqil berkata...

Mama ni dah berISI ni.. AmiN!!!!! Kalo btoi tekaan ibu kene hadiahkan donut 1 utk Aqil tau.. ;op

wan nurul hezrina abd halim berkata...

memang hantu tau nurul kalau makan yang manis2nih..sodapnyer..bak mai cket?eeh takdeke resipi donut serupa mcm nih..huhu

nurulazham berkata...

eily....
kamu mengecurkan saya lagikkk!!hahahaaa

Sabihah berkata...

wahh besh nye donut..dulu pun mengidam nak mkn donut nih...^_^