Isnin, 3 Januari 2011

SEBELUM DAN SELEPAS BEBERAPA MINIT

Adoooyaiii...kalau tadi cerita feeling2 pasal Dhiya ni (KLIK SINI)
ini ada ag 1 cerita tentang anak dara ku yg sorang itu..
Macam2 ler perangai nya..
perangai ni wat mama geram...bkan lagi touching2 macam entry sebelum ni

Sebelum mama cerita panjang...korang tengok dulu gambarnya ek..






Kemas dan comellll ajer..

Nak dapat ikat rambut itu sedikit punyer payah..puas dok berkejar2an
akhirnya berjaya jugak





tapi














selepas beberapa saat















Kereta belum gerak pun ag tau..tengah panas enjin
pusing belakang, tengok dah jadi camnih..
pastu buat muka x bersalah, siap wat peace ag bila mama marah

Adoiiiii, anak oiiiiii anakkkk...

Mama ni nama ajer ada anak dara, tapi
kena simpan ajer niat dan duit nak beli segala macam pin ler, hair band ler, klip yg comel2 tuh
semuanya membazir ajer..pakai x sampai 5minit pun

kalau bernasib baik..segala accessoroies tu dapat diselamatkan..
kalau tidak, suka2 hati dia jer buang ikut suka..

Kekadang kan, jeles tengok anak2 org yg suka beraccessories...
u oll tengok ler gambar2 anak2 kak ayu a.ka ibudamia kat bawah ni
jeles mama tau...
dah ler anak2 kak ayu ni pandai bergambar, berposing pastu
mantain jer bab gaya dan accessories tu..huhuhu

Kekadang, bila mama bersama Dhiya tengok gambar2 anak2 kak ayu ni ,
mama brainwash jugak dia

"tengok, kawan2 semua pakai cantik2 kat rambut, ikat rambut..kemas jer, cantik jer"

boleh ler bertahan 2,3 jam ikat rambut lepas tuh..hehehe
kira sebagai motivasi jugak ler anak2 kak ayu ni...
rujukan utk main psyco Dhiya..haha




TQ Damia Aleesya n Damia Ayyunie Sebab tunjukkan contoh yg baik buat Dhiya Khairina
&

TQ kak ayu....sebab bagi pinjam gambar anak2 dia.


pssstt: kalau u oll belek2 gambar anak2 kak ayu ni kan, baju2 dowang cantik2 tau..hehe




Nota kaki:
Geram tengok macam2 accessories menarik utk kanak2...

13 ulasan:

ibuayahdamia berkata...

oh ini kisahnya....patutlah tadi minta izin pinjam gambar...hehe

btw sebenarnya kalau nak anak2 lekat pakai aksesori semua ni, kena start dari kecik2 lagi...barulah diaorg tak rasa macam something jer atas kepala diaorg tu...

alhamdulillah..anak2 kak ayu memang rajin pakai pin2 bagai ni..memang diaorg dah set mind...kalau nak kelaur pi mana2...pin/ cekak/ reben/....mesti ader atas kepala...

btw kan kak ayu sebenarnya nak buat entry pasal beg yg eily bagi tu...nak tunjuk kat eily apa yg aleesya bubuh dalam beg tu tau...sebab b4 tu, aleesya asyik bawak bag hitam maybank dia tu jer ke hulu ke hilir...sampaikan eliza pun dah tgk apa benda ader dalam bag maybank tu..rupa2nya penuh aksesori rambut siap ngan topi bagai lagi...ekeke..nanti eily tunggu entry tu yer...

dhiya ok sebenarnya...cuma eily kena brainwash lah sikit3 kat dia...pujuk2 cakap dhiya kalau pakai cekak ni nampak cantik tau, nanti semua friend nak kawan ngan dhiya...hehe

ibuayahdamia berkata...

eh tertinggal...mana ader cantik2...biasa2 jer lah..kak ayu ni muka cap jusco jer...sangat2 lah jarang nak beli kat butik2 mahal tu unless kalau beli utk events atau raya...

nurulazham berkata...

samalah dgn anak2 nurul ni ha..dulu2 masa kecik2 . keta tak jalan lagi, ikatan rambut dah terbukak..clip2 rambut yang hilang jangan cakaplah..silih berganti accessories yang ada..tapi sekarang diorang dah ok..dah terbiasa..kadang2 Fifi tido malam pun bercekak!hehehe

mama rifQy berkata...

hahahaaa..kelakar la dhiya nih! na mmg da lame suke tengok anak2 kak ayu nih.sgt2 comel n pandai bergaya..pakaian dorang.cara kak ayu pakaikan diorang..make me sgt2 teruja nak dapat bb gurl gak!!!

alyyani berkata...

aiseh, idola nya ibudamia ye :) tapi anak kita sama la :)

Ummi Izzah berkata...

hehehe...
samalah cam my daughter nuha and qistina...
payah sgt nak ikat ambut...
last2 umi potong bagi pendek cam boy hair!

amirah berkata...

takpe kut..maybe sebab dhiya macam rimas ada something kat atas kepala. tapi lama2 mesti ok punya

Lelord berkata...

slow2...lama2 nanti ok la. najlaa pun mmg dari kecit lela dh toncet rambutlgpun dulu kuar2 jer dari perut rambut cam pakai topi huhuhu. So mmg senang le nak bubh clip ke, cekak rambut ke, toncet bagai. nak potong rambut dia pun sayang

Pn. Zana berkata...

dhiya cm muka elly la..sebijik tu ..:D

maaf komen x berkaitan langsung ngan tajuk cite..hahha

BIONIC WOMEN berkata...

Ibudamia:
Dhiya dari kecik lg memang x suka menda atas pala, masa baby dulu, kalau pakaikan topi mesti menangis.
Ikat rambut lambat skit, sebab rambut Dhiya lambat panjang...
jeles jugak tgk anak2 kak ayu lekat pakai accessories, nak mmbeli pun puas hati..ni kang mamanya berkenan tapi kalau beli, seminggu dah ilang ntah kemana..huhu
*eily ni pun cap jusco jugak"haha

nurul:
Dhiya ni, cekak lagi payah nak lekat..haha..bila ler dia nak bergaya sakan..haha

Mamarifqy:
Naa tau x, kekadang kan, bila Dhiya payah sgt nak berdandan bagai nih, nak ajer asenya anak lelaki..x payah pikir2..haha

BIONIC WOMEN berkata...

alyyani:
sedihkan, xleh nak gayakan dowang...geram pun ada kalau beli mahal2 ilang dowang buang..huhu

ummi izzah:
rambut dhiya kerinting, kalau potong pendek, xtau ler aper rupanya..punyalah mama dia ni x sabar nak tunggu rambut anak panjang nak gayakan, dah panjang, anak plak x suka..huhu

BIONIC WOMEN berkata...

amirah:
Mungkin ler..mintak2 ok ler pasnih..

lelord:
Najla rambur cantik,pastu pakai accecories lagi ler cantik..huhu
Dhiya ni bilaler nak ikut Najla..

Pn.Zana:
ye ke???? kalau tgk live ramai org kata mcm muka papa dia

wan nurul hezrina abd halim berkata...

kemaskan anak2 kaka ayu=)huhu mairapun comot jer..kalau pakaikan cekak dia buang..kan bagus ek kalau kemas.bak kata kak ayu kena pakai dr awal2 usia baru dia tak rase pelik ada bende atas kepala