Selasa, 18 Januari 2011

POPCORN SUNDAY

Kalau u oll ada anak yg suka sangat tengok Channel Cartoon Network (616) mesti selalu dgr
iklan "Popcorn Sunday"... Dhiya pun pandai ikut budak tu cakap..Yummy, delicious..haha

Tapi arini bukan nak cerita pasal cartoon. Xder kaitan langsung sebenarnya.
 Sajer nak letak Sunday tuBiarpun arini dah Tuesday...
Tapi kira okey aper, sebab jumpa menda ni pun hari Ahad baru ni.
Atau tengok tajuk ada yg pikir kitaorg tgk wayang???? No.No,No



U oll pernah jumpa x mesin ni???
 POPCORN VENDING MACHINE
Dah macam2 ada kat Malaysia skang ni kan??
Selalu baca blog mamazharfan cerita macam2 vending machine ada kat UK. 
Dan mama perhati, 1 persatu ada plak kat Malaysia ni. Org Mesia ni dah makin maju.

Ni mama jumpa kat Giant Kota Damansara. Sambil2 tunggu Dhiya main kat Taman PErmainan, 
Mama terpandang mesin ni. Jadi macam org jakun skit ler, mama gi snap.
Lantak ler org nak tengok ke, nak juling mata ker..peduli aper
Kata nak jadi blogger tegar..hahaha.


1 box popcorn tu RM2.
Memula rasa macam nak menerai kan..tapi takut x best plak.
 Pastu takut jugak org kata jakun, Sebab pas amik gambar pastuh trus beli.hehe.
Mama suka popcorn ni, tapi yg paling best ialah yg beli kat Panggung Wayang.hehe.
Pastuh mesti mama kutip yg manis2 tu ajer. 

Eh, aritu kawan papa gi MAHA kan, cerita yg popcorn ada org jual yg ada perasa skang.
Kalau dulu sekadar warna ajer, merah ler, ijau ler, kuning ler..tapi skang ada perasa
 Vanilla, strawberry, coklat dan sebagainya..
Wahhhhh!!! Ye ke??? U oll yg gi MAHA aritu jumpa x popcorn tuh.
Kami x pergi pun...dan x pernah jumpa ag popcorn berperisa nih.

Kalau u oll pernah jumpa cerita ler..sedap ker idok???
Tapi mama tetap suka yg honey tu. Yg classic tetap best..hehe..
Aiii...macam terbayang jer popcorn ni..


Nota kaki:
Kanda, teringinnnnnnnnnnnnnn jer ase nak makan popcorn kat GSC ker, TGV ker..
(Jgn dia buat x paham gi beli popcorn aje, sudah ler..hehehe)


7 ulasan:

mummysyafie berkata...

my kids paling suka popcorn kat GSC..lemak berkrim katernya

Diyana Zulkifli berkata...

hehe nk tgk wayang eh?hehe

Amy Syaquena berkata...

amboi sungguh mendalam maksud ayat itu he3..

AngahSayang2314 berkata...

angah suka makan pop corn kat gsc sedap.. tapi sekarang dah tak ada da...sebab tak tengok pun wayang...

wan nurul hezrina abd halim berkata...

kalau tgk wayang mmg syok ngunyah pop corn sampai tak sedar dah tambah kalori gula dlm badan.huhu.

eily nnt tgk entry baru nurul ada post pasai resipi dr kamoo

Mama Zharfan berkata...

cutenya mesin popcorn ni
me pun suka mkn popcorn bila tgk movie kat cinema :)

BIONIC WOMEN berkata...

mummysyafie:
memang lemak berkrim...xleh lawan ler..ape ntah ramuan rahsianya.

Diyana:
hehe...:)

Amy:
ayat kena power Amy...

Angah:
Kekadang kalau kitaorg gi Mall, gi beli popcorn jer kat GSC or TGV, tgk wayangnya x pun.

WNH:
Hahaha...masa mkn lgsung x pikir kan??

MZ:
cute kan?? geram jer..ugi plak asenya x try.