Ahad, 23 Januari 2011

GLAMOR DAN KAYA SEBAGAI BLOGGER

Arini pukul 3ptg baru berkesempatan nak baca paper. 
skali bila mama tengok muka depan paper Berita Harian harini, wahhhh ada cerita pasal blogger.
Kompem ler blogger glamor REDMUMMY yg masuk kan..
Trus semangat utk berblogger pun menyala2. hehe.

Walaupun tujuan asal mama berblog ni hanya  utk mengisi masa lapang dengan mengadaptasi 
kehidupan harian utk tatapan anak2 masa depan, (sambil cari2 kawan jugak)
tapi kisah2 blogger yg berjaya ni memang sangat membuat mama teruja tau.
At least xder ler org nak kata memblog ni aktiviti buang masa kan?

Jom selidik kisah dalam paper arini....

 Tengok tajuk utama pun dah membahang kan?
Menarik minat org utk jadi blogger..hehe

Cakap kat papa..kalau mama dapat sejuta, dia nak berapa %?
hahaha..baik punyer berangan kan?

Ni kisah REDMUMMY....
sangat admired kat dia tau..camner dia leh jana begitu banyak pendapatan?
Kena kaji selidik nih..hehe

Blog Jejariruncing pun ada..
Mesti ramai dah kenal kan ngan tuannya ni.
Blog yg semakin glamer pas Skuad Malaysia menang Piala Suzuki arituh

Jual kisah peribadi tu macam x sedap plak baca kan?
Kena ubah skit tajuk nih..hehe
Tapi tajuk camni ler sensasi..
RM70,000 setahun..banyak jugak tuh

 Yg ni pulak pada yg dapat nuffnang bebanyak tu, jangan lupa daftar ngan LHDN ek
tapi pernah baca blog babyibu..dia nasihatkan supaya simpan semua butiran memblog
macam segala jenis bil dan sebagainya utk tujuan income tax..REDMUMMY pun ad share pasal ni dulu.



Nota kaki:
Gambar snap sendiri ajer, bodband amat slow utk gi jengjalan cari info kat Google..

10 ulasan:

Gieyana berkata...

mmg diaorang glamer kan..x per lah kita berblog sj utk suka2 jer..:)

Diyana berkata...

12 k redmumy penah dapat?hebak2.diyana nk tggu 300 utk cash out pn nyawa2 ikan lg neh.kene tggu brapa lg la nak cukup byk tu..hihi.betahun2 dh bela nuff tu,br byk tu..keh keh

Mama Zharfan berkata...

dlm puluh2 ribu (if not ratus2 ribu) blogger kat Msia, RM jer kot blogger wanita yg dpt RM12 k tu sebln--blogger2 lain even yg otai tak de nya dpt byk tu :p
she's lucky sbb dia pioneer kan--so org lain susah nak celen :) bertuahnya RM :) hasil blogger sama dgn gaji seorg prof kat Msia tau :p

PuanBee berkata...

hui bertuah sungguh depa ni..tak perlah jadikkan idola jer..hehee apa yang penting ? kita enjoy!

Miza Yusof berkata...

terbaik! sangat kagum dengan dia orang semua. patut contohi ni :)

mamalieyna berkata...

waaah mmg kagumlah! tapi mmg tak sedap sket tajuk yg kata 'jual kisah peribadi' tu..huhu...saja nak sensasikan lagi eh..hehe..

mama rifQy berkata...

mmg rezeki betulla RN tuh! tak paham sungguh camno la die leh jadi hebat cenggitu kan eily!!

transformed housewife berkata...

dah rezeki diaorg kan.

zura@iwan berkata...

glemar betui smpi masuk berita.....rezki dorang kan....

wan nurul hezrina abd halim berkata...

ramai ek yang post ttg nih..mmg dah terang2 khidupan blogger leh buat duit nak2 yang femes..

nurul mmg suka nak kongsi maklumat dalam blog tapi rasanya tak setegar mana.cukup skadar cari wit cket2 n kongsi cerita..

dahlah nuffnang pun terkedek2 masuk dalam akaun tuh..mcm mana nak dpt rm12000 sebulan..huh takyah makan gaji lohh