Selasa, 11 Januari 2011

SERBU RADIX CHICKEN HOUSE

Cerita ini ada sedikit kebasian ek..haha
sebab kisah ini berlaku masa kami balik kg, cuti sekolah aritu ag.
X tau camner leh terlepas plak nih.

Kata dah jadi ahli HPA kan....so tidak melepaskan peluang utk menggunakan kad ahli ku itu.
Balik Kelantan aritu, hari2 duk merengek kat papa, bila nak g RADIX FRIED CHICKEN.
RADIX FRIED CHICKEN ada kat Kubang Kerian, dekat area HUSM, Kubang Kerian.

Tapi kami x ker RFC pun, kami ke RADIX CHICKEN HOUSE.
Bezanya, RADIX FRIED CHIEKEN TU macam KFC ler, RCH tu macam The Chicken Rice Shop.
huhuhuhu..boleh plak g buat perumpamaan gitu kan..
hahahaha

Layan gambor makan2 ler ek:


 Radix Chicken House ini amat ler tersorok yea kengkwan.
Puas naik dan naik escalator, pastu di hujung sana nun baru jumpa kedainya
RCH ni ada kat KBTC..bangunan yg ada Parkson.

 Dhiya x abis2 tanya;
"mama ni, kicici baru ker?"
(kicici : KFC)

 Ni hidangan utk Dhiya
not bad ler rasanya, cuma ayam dia tu sedikit pedas utk Dhiya
utk mama Dhiya, sedap dah tu

 Nasi Ayam utk Papa Dhiya

Murah ajer, yg ayam1/4 baru RM3++++, yg ayam 1/2 ni RM8 kalau x silap ler..sedikit lupa

Memulakan tamak betoi..amik ayam yg 1/2 tu..
Pastu menyesal, sebab banyak..x abis

 Suasana dalam kedai
Cuma pelayan2 dia macam kurang profesional ler.
Ada sedikit main2.
Mungkin dowang ni x duk bandar besar..org selalu demand for best services kan??

 Papa jadi model RCH jap.

Haha...macam2 menu ada kat sini tau..
satay pun ada....dessert, fast food semuanya ada.


 Yang ni plak utk mama
mee bandung
sedap jugak tau..

 Wedges radix

Kami x order aiskrim ker aper ker
sebab time ni mama sakit tekak.huhuhu

Tuan punyer blog harus xposed.

Tengok ler tudung mama tu...kedut2 atas tu.
Nak tahu...mama ni x pandai guna iron umah tokma...takutttt.
Sebab dah ada selai,2 baju terbakar.
Selalu bawak balik iron sendiri, tapi terlupa plak kali ni.
Tapi mama dah gosok semua sebelum balik ritu..mungkin terperunyuk kot..huhu


Nota kaki:
Bila ler nak ada kat Selangor ni ek??? x sabar.

8 ulasan:

MRS. K berkata...

mee bandung pon ade jugak ek?

ape kate eily belikan iron baru utk MIL? hehehe..

BIONIC WOMEN berkata...

mrs.k:
bukan x nak beli kay...MIL kan dah duk ngan kami skang. Balik pun time cuti, sebab MIL rindu kat rumah dia.

ibuayahdamia berkata...

serius..nampak macam best jer ni...wajib try kalau balik KB nanti...ehhe

haha samalah kak ayu..kalau balik kg kena bawak balik iron sendiri..sebab iron kat kg berat dan besar..bibik tak pandai guna..ekeke

AngahSayang2314 berkata...

alamakkkk sedap la pulakkkkkk terliur angah .....

apa pun thanks tingglkan komen blog angah ye.. so angah 4llow uuuu

wan nurul hezrina abd halim berkata...

wow mmg tersorok tak pernah dengar daa.isyk sedapnya nampak ayamtuh.mee bandungpun nampak sedap.huhu

pos mai cket=)

Diyana Zulkifli berkata...

ni yg kat mall dpn psr siti khadijah tu ke eily?diyana ade prasan 1 dkt dgn surau dkt mall tu..:).*suma produk HPA skrg branchnye cuma di kedah n Klntn rsnyela kan..diyana pn ske RFC,kat kedah ade 2 cwngn..

MrS. F!zA berkata...

alamak eily dh try rch ke..serius mmg terliur ah tgk nasi tu..awat murah sgt ha??raya cina ni blk kpg mcm nk try jgk je..hehe

mee bandung pon menarik je rupanya..

BIONIC WOMEN berkata...

ibuayahdamia:
silalah try kak ayu..kat KBTC tingkat 3 kalau x silap, ujung skali..
banyak pilihan makanan.

angah:
sedap hingga menjilat jari..hehe

WNH:
Masa kami cari tu pun, macam konfius jer..eh, betul ker alamat kita tadi??
sibuk plak cari peta..tgh nama kedai..

DIyana:
betul lah tu..kat ujung kat surau tuh..sebelah dia kedai jual HPA..
BEtul2 ngadap Pasar Khadijah mall nih.

Mrs.Fiza:
oppppssss..fiza x tru RCH lagi ke??
eily kalau balik skali ag nak try RFC plak.