Rabu, 12 Januari 2011

TUTORIAL BASUH KAIN BAJU

Tengok tajuk mesti u oll pelik kan???
Mentang2 ler surirumah kan, part basuh kain baju pun nak ajar org.
Xder benda lain ker nak ajar..HAHAHA..

Malas ler cerita banyak..
kalau u oll ase nak belajar cara basuh kain yg betul, silalah rujuk cara2 dari sifu:






 Memula buka mesin basuh..
masukkan baju/kain dan sabun basuh

 Tekan2 program yg bersesuaian dengan pakaian yg anda basuh
Tunggu.........
Jangan lupa tutup pintu mesin basuh kemas2

Bila mesin dah berbunyi..
Keuarkan pakaian..

Then jemur..
(aksi ni, Dhiya kata.."Mama tengok Dhiya idai ain, acammmm mama"..hahaha


Al kisahnya......gelagat budak kecik itu kat kedai elektrik..huhu. 
Dhiya kata dia basuh kain macam mama buat kat rumah. 
Tapi mesin Dhiya ag cantik, senang nak bukak..Katanya..
Dah mesin kat rumah, dia x sampai nak bukak penutup kat atas tuh. haha
Sekarang ni kerja rumah semua dia nak buat...tolong tekan pun xper la.

Well, mesin basuh front load nih memang idaman mama..tapi xtau ler bila nak beli.
Mesin basuh kat umah ni masih elok dan gagah.



Nota kaki:
Anak2 cepat belajar dari persekitaran sekeliling mereka...Kena tunjukkan contoh yg baik

6 ulasan:

MRS. K berkata...

hahah.. pandai dhiya ek..

takat ni hadif pandai angkut kain satu-satu bawak pi blakang kasi mak die basuh.. ye la, nak masukkan sendiri tak sampaikan.. kekekek

BIONIC WOMEN berkata...

mrs.K:
Dhiya dulu pun gitu..
abis yg dah basuh pun dia angkut...

MrS. F!zA berkata...

ooo gaya mama sidai kain camtu..hehe

kena beli yg front load la buleh dhiya tolong.. mesti mahai kan..tk mampu den..pakai dlu sampai punah gamaknya.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

pandai dhiya baik punyer tutorial siap ada model yang comey lagik

pearl berkata...

waaah suke front load ke? sbb ape ye. saya pulak tak berkenan dgn front load. tapi terpaksa beli sbb kat sini takde model top load. diorg sini boikot produk US ke ape

ibuayahdamia berkata...

pandai model mesin basuh..

front load kak ayu ader dryer jer..mesin basuh tetap top load..