Rabu, 5 Januari 2011

SEDETIK BERSAMA RATU

Wahhhh...sedetik gitu!!!! hehe..Xder ler setedik tapi berdetik2 jugak ler..
Tapi antara detik2 yg amat menggembirakan mama.
Bermakna mama melangkah setapak lebih jauh dalam dunia pembloggeran ini.

Tambahan lagi ia adalah hadiah Tahun Baru yg begitu bermakna.
(Laaaaa...cerita tahun baru aritu lagi nih...baru nak hupdate??? Suka hati mama la, kan)
Dah, kembali pada topik....
"Sedetik bersama RATU" membawa erti yg amat dalam utk sebuah persahabatan.

RATU aper nih?????
Ada yg x paham ker???
RATU yg mama maksudkan ialah...

RATU Shadira ni ler...


Kenapa????

Sebab...............................................................
Tahun baru, bebaru ni...kami telah bersua muka, berbual, bersembang sesama
Ni first time tau mama jumpa blogger...
Skali jumpa blogger glamor gitu..haha..amik ngko
(Berkali2 dah wat plan ngan MRS.Fiza dan Mrs.K...tapi still x dapat bersua,
akhirnya jumpa org jauh dulu..haha)

Mama memula tau Kak ayu a.k.a ibuayahdamia ni nak datang Sunway, mama amat ler happy.
Sebab Sunway tuh dekat jer ngan umah..Mama siap suh kak ayu ni duk Summit Hotel lagi
supaya mama bleh g jalan kaki jer jumpa dia. (Summit tu depan umah mama jer)
Tapi kak ayu dah booked Holiday Villa...

Masa kak ayu pm dalam facebook setuju nak jumpa...alangkah gembiranya hati.
Tapi start tu jugak ase berdebar2 tau..X tau aper penerimaan kak ayu.
Kak ayu kan blogger glamor sedangkan mama ni blogger picisan yg baru berjinak..hehe

Nak jadi cerita, Mama ingatkan kak ayu stay kat Subang ni sampai Ahad, so Ahad tu
sebelum kak ayu balik Johor nak jumpa, upenya kak ayu stay sampai Sabtu ajer.
Aleesya ada orientasi sek hari Ahad tuh...

Mama mula ler gelabah, Sabtu pagi tu, ada kawan mintak tolong papa utk angkat barang, dowang nak pindah rumah. Katanya barang x banyak so sekejap jer amik masa. Alih2 papa siap kerja tu semua kul 11pg. Kak ayu ajak jumpa kul 12.. tergopoh gapah papa bersiap.
Then sebelum ni mama planning, sabtu nak keluar shopping, cari skit cenderamata utk Aleesya n Ayunnie dan kak ayu skali, tapi bila kak ayu nak jumpa Sabtu tu kul 12..semuanya jadi unplanned plak.

Last2 kami jnji jumpa kat Sunway Pyramid.
Masa nak sampai ke Sunway tu...Alamak!!!!! Banyaknya kereta, sedang jammed nak masuk ke Sunway Pyramid..huhu..Debaran di dada semakin kencang nih...
takut bagi bad impression plakkat Kak Ayu...Hampir 1/2 jampusing2 cari parking..
mama sms kak ayu, upanya Kak ayu pun sama jugak, xder parking...

Bila dapat parking setelah 45min berlegar2...
Sms kak ayu lagi...kak Ayu pun baru jer dapat parking..
Then dapat sms dari kak ayu jumpa kat Burger King..time tu mama duk berlegar2..
Tengah duk pikir nak beli aper kat Aleesya n Ayyunie wat kenangan..
Last2, masuk butik Girls..sebab Dhiya nak beli beg. Then belikan ler utk anak2 Kak ayu.

PAstuh, berjumpa ler kami...



Pada pandangan mata mama...Kak ayu ni cantik tau..
MAcamaner u oll tengok dalam gambar, macam tu ler kak Ayu..
Seronok berbual, bersembang..sebab masa tidak begitu panjang..
Kak Ayu n family ada appoinment lain lagi kat BAngi plak..
Gambar pun x banyak yg snap..sebab asenya sayang nak buang masa, nak berbual puas2.
Aleesya n Ayyunie sangat adorable..geram mama tengok..


Dhiya n Aleesya
(tengok Abang Khai duk snap gambar kami tuh)..hahaha

Well, memang x banyak gambar
Tambahan plak, camera salah setting...banyak gambar yg x menjadi



Si Ratu ngan Ayyunie

Gemuksssss gilerssss muka mama..
Maluuuuuuuuuu..


Pssssttt:
sebenarnya duk tunggu kot2 ad entry dari kak ayu, nak copy gambar..hahaha
Sebab gambar dalam kamera mama x cantik...tapi terlebih xcited..x sanggup simpan lagi entry nih



Nota kaki:
Harap2 pasnih boleh jumpa ramai ag blogger...terutama yg dekat2 nih.
Mrs.Fiza, Mrs.K......bila ler projek kita nak menjadi????? Asyik tergendala ajer

10 ulasan:

MRS. K berkata...

eleh.. die yang pegi main salji tak ajak! takmo kawan!

amirah berkata...

best kan blogging dapat kawan baru

BIONIC WOMEN berkata...

MRS.K:
eh, kita ajak dia first tau...
dia yg macam xnak pegi..hahaha

amirah:
tu la...kalau g Melaka leh ler jumpa Amirah lak..kan??

ibuayahdamia berkata...

huaaaaa...eily dah keluar citer ni dulu...actually kak ayu tak pandai2 nak lompat2 citer, kalau buat entry memang kena ader flow..ekekeke...sepatutnya pagi2 ni dah kelaur enytry gi peter pan, then baru keluar entry jumpa eily...alahai..sibuk ngan entry aleesya gi school lah, hari ni pulak sibuk entry meraih undi...aishhhh..sabo je lah yer eily...banyak tul nak dikongsi..ekeke

apa2 pn, memang sangat singkat pertemuan kita tu...rasabanyak sangat benda nak bual2.tapi tu lah ayah damia pulak dah buat appointment kat bangi...adusss!!...dah lah gi 2d1n jer kan..so memang sangat singkat masa tu...tak pe2...next time kak ayu turun KL, kita roger2 lagi...kali ni biar planning menjadi...hehe..

btw secara jujurnya eily pun sgt cantik...muka licin giler...jeles pulak kak ayu..produk apa kah yg menjadi rahsia?? sila share2 yer..haha

thanks jugak beg utk both damias tu...alesya memang suka giler beg tu, ayunie kecik lagi..so kak ayu simpan lagi beg eily bagi tu...apa2 pun moga kita always keep in touch yer...aminn

mama rifQy berkata...

wallllaa..bestnyeeee! bile turn na lak nihhhh!!

e.l.i.z.@ berkata...

wahhh jumpa ratu rupanya ;-)

wan nurul hezrina abd halim berkata...

wah besh dapat jupe kak ayu n dua anak2 yang chantek itew..kalau datang pjaya u all helo2 mummy maira k..leh jumpa n ngobrol2.hehe

mama tisya berkata...

best kn bila dpt jmpe kwn blogger nk2 plak RATU...kita dh jmpe 2x dh time evnt nuffnang and time gathering blogger

BIONIC WOMEN berkata...

ibuayahdamia:
muka eily dah semakin teruk ler kak ayu..eye bag n dark circle semakin jelas kelihatan..
Well, berharap sangat dapat jumpa kak ayu lagi..kalau tau kak ayu xder tempat nak dituju aritu, kam mengofferkan diri ajak g jengjalan..hehe

mamarifqy:
kalau na turun KL silalah bagitau ek...

E.L.I.Z@;
Nnnti nak serbu restoran k.eli plak ler..hehe..

WNH:
Pjaya tu, petaling jaya ker???dekat sngt tuh..hehe

Mamatisya:
Kita x pernah ag gi aper2 even nuffnang atau blogger gathering..huhu

mama tisya berkata...

tkpe nanti lps2 ni bole la sama2 join gathering kalo ada yg organize