Khamis, 27 Januari 2011

KISAH LUCU DALAM KENANGAN

Semalam mama dapat mesej dari sorang kawan lama..
Kawan baik masa mama duk U dulu..memang best buddies ler..
Segala aktiviti memang kami buat bersama, samada yg berfaedah atau x berfaedah..
Then dia bagitau mama dia silent reader blog nih..

So mama nak share something, yg semestinya buat kawan mama ni gelak x kering gusi 
kalau dia teringat kat menda nih..dah lama dah ni, tapi utk rewind kenangan kan..hehe

jom layan cerita lucu nih..hehe

Tijah budak kampung, tapi bekerja di Kuala Lumpur


Biasalah bila sudah duduk "town", mula lupa asal usul. Pakaian seksi maut, bercinta pula dgn lelaki mat saleh. Ke hulu ke hilir menayang boyfriendnya yg bermata biru. 

Punyalah eksyen si Tijah, hinggalah suatu hari dia ternampak lelaki Inggeris tadi dgn wanita lain yg lebih cantik dan bergaya daripadanya. Tijah menangis tiga hari tiga malam. Pada malam ke empat, Tijah mengambil sehelai kertas dan menulis surat untuk memutuskan perhubungannya dgn lelaki mat saleh tadi yg baru sebulan dikenalinya. 

Begini bunyi surat yg ditulis oleh Tijah binti Kulup Kecil , yg berjaya "dicuri" .. 


Mike... . 


I WANT TO CUT CONNECTION US. 



I have think about this very cook-cook. I know I clap one hand only. Correctly, I have seen you and she walk-walk together at town with eyes myself. You grab hand she. 



You always ask for apology back-back. I don't trust you again! You are really crocodile land. 
My friend speak you play wood three. First-first I think my friend lie me. But now I know you correct-correct play wood three. 
So, I break connection to pull my body from this love triangle. I know this result I pick is very correct, because you love she very high from me. 



So, I cut this connection to go far from here. I don't want you to play-play with my liver. 
I have been crying until no more eye water thinking about you. I don't want banana to fruit two times. 



Safe walk.. Tijah


Well...miss kawan2 masa kat u dulu so much..
bilalah agaknya kita akan jumpa semula..
Me, u, Mila n Fizah..dan x lupa k.Zura...
frenship forever kan???.....sedar x sedar dah over than 10years kita bersahabat
Syukur kita x putus hubungan..

8 ulasan:

mamalieyna berkata...

hahahhaha....lawak sungguh! mesti kwn awak teringat memori gini..sweet..ekeke.. =P

ibuayahdamia berkata...

ekekeeke..sabo jer lah kak ayu baca..

bagusnya tak terputus hubungan...kak ayu banyak lost contact lah..nasib baik ader FB..lh gak jumpa dalam FB

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

da lama da cite ni..ms sy kt u lg...12 thn yg lps da kuar cite ni

Cik Jue berkata...

aduh sakit perut cik jue tahan gelak..nanti ketawa kuat2 pelik pulak orang lain.....nanti kat umah cik jue nak sambung gelak...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

salam, hallu eily sunyi je ari ni tak update blog ke?bz atau eily tak sihat...hu...hu...datang klik2 HB k

e.l.i.z.@ berkata...

hahahah translate sebutir² nah

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

Dear better remove iklan heartbeat tu k...more info feel free visit my new entry
http://damiaqish.blogspot.com/2011/01/pengiklanan-heartbeat-terpaksa.html

IbU iMAN... berkata...

hahaha...lawak2.even da lme citer ni,tp biler di bace smula blh tergelak sakan lg..ekei..!!