Selasa, 4 Januari 2011

TIRU MACAM SAYA

U oll kenal Akim AF tuh???
Masakan x kenal kan???
Sedangkan anak dara kenit mama ni kenal, inikan plak unty2 semua.
Dhiya paling suka Akim tau...
Ntah start dari mana dia suka Akim ni pun mama x prasan..
Tapi masa dia baby2 dulu, dia memang suka dengar lagu AF tuh.
Time nak nari2 tu, memang dia akan diam jer depan TV.

Skang ni pendek kata, kat maner ajer ada muka Akim tu mesti Dhiya kenal.
Signboard Brands tepi jalan tu pun dia cam mane 1 Akim.
Skang ni aiskrim pun nak makan 'aiskrim Akim'..ape lg, Cornetto ler..
hadussss...bebudak zaman skang nih..

Bebaru ni mama g ler jengjalan Jusco..
Gi bahagian bebudak tuh...Tetiba Dhiya jerit..

"mama, topi macam Akim..Dhiya nak beli"



U oll tau ker, betul ker Akim pernah pakai topi cam gitu???

Mama dia ni, jengjarang tgk TV, apatah lagi nak tengok topi yg Akim pakai.
Tanya papa, betul ker akim ada pakai topi gini..Papa kata.."saya pun x tau"..


Unty Ilah kata ada..tp xder la tulis Police tu..Ala, topi keledar ajer yg Akimpakai dalam video klip
"Inilah cinta" tu..













MAcam ni hah...

Yg jaket tu plak, memang dia nak beli sebab Akim pakai..

"Ni baju Akim ler, mama.." huhuhu..itulah ayat dia.


Akim kan selalu pakai camni...
Seb bek ler tang rambut tu Dhiya x ikut....

Adoiiiiii...bebudak skang ni, kuat betul daya ingatan dowang.
Zaman kita kecik2 dulu, artist pun x kenal asenya..

Anak2 u oll ada ker terlebih minat macam Dhiya ni????



Jom layan Aksi2 Dhiya perasan macam Akim






Nota kaki:
Dhiya tunjuk minat yg tinggi pada muzik, tarian dan alat muzik
(Dia dah pandai step Ballet, tanpa antar kelas ballet..semuanya hanya tengok kartun Angelina Ballerina..pastu mama beli CD.

10 ulasan:

amirah berkata...

huhuhu..mama dhiya ada terbekenan dengan akim masa pregnant kut

BIONIC WOMEN berkata...

Amirah:
x pernah ler plak minat ngan si akim nih..hehe

Pn. Zana berkata...

wah! Dhiya nak jdi artis ker besar nnti ?minat muzik segala tu kan ?glemer la mama tu nnti ..hehe

BIONIC WOMEN berkata...

pn.zana:
mama terlebih glamer..hahaha
jangan ler jadi artist anak oiii..sakit jantung mama kalau bab gosip2 tuh..haha

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

sweetnyer dhiya tue...naseb bek rambut x ikut jejak akim kan? kalau dhiya ada minat tentang muzik mama dhiya kena asah bakat tue yew. x semua anak ada kelebihan tue.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

amboi kemain lagi dhiya ye

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

hehe...kenal betul dhiya ngan akim yer..memang suka sangat lah ni..

wahhhh..dhiya suka ballet yer..bagus2..nanti eily cubalah hantar dhiya gi kelas ballet pulak yer...

wan nurul hezrina abd halim berkata...

hahaha peminat akim rupanya...nurul perasan ramai gak bebudak suka kat akim ni..nape ek?huhu

dhyia2..suke sangat ngan akim.dia ada tgk tak citer kau dan aku?huhu

MrS. F!zA berkata...

comelnya dhyia.. aunty suka tgk muka dhiya..

ramai jgk ek budak kecik minat kt akim...kekeke

BIONIC WOMEN berkata...

mama adam:
tu lah, ingat nak register dia kat kelas ballet..setakat ni dhiya mmg minat permainan yg berunsurkan musik, bear or doll dia x minat..

baby:
hehe.. :)

ibudamia:
memang sukasangat, kat ayu...hehe
memng tgh servey kelas ballet...

WNH:
cerita kau n aku tu memang dia suka...nak2 time muka akim tu keluar..

Mrs.Fiza:
TQ unty.....
ramai ek..naper ek???