Sabtu, 8 Januari 2011

RALAT

 Hari ini mama nak wat entry ralat @ minta maaf
Haa..mama ada wat salah aper?? ade guris hati saper2 ker??? 
teka2 cepat..haha





Berikut adalah mereka2 yg mama nak hulur sepuluh jari mohon maaf

Pertamanya:

sebab................




kotak ni:



Kotak ni dah ada berkurun lama kat umah mama. (berkurun lama??? hadusss)
Mama ada janji yg x terlunas kepada mama najla nih..
Nak tahu aper????

Pernah baca x entry: ada apa dgn jalen?

Haaaa...sebenarnya kicap ni mama nak pos ke DOHA nak menemui si kenit Najla
Ariru Lelord ada kata dia kehabisan kicap, kebetulan masa tu ada kawan mama yg duk Doha nak balik sana.
So, mama tawarkan diri nak pos kan utk Lelord melalui kwan mama tuh.
Tapi malangnya, time mama call, kawan mama kata dia dah duk airport..huhuhu
x sempat ler nak pos melalui kawan mama tuh.
But mama kan dah janji, so mama nak jugak pos..nak wat courier ler.
Sampai kat jabat pos, org kat kaunter tu kata, x boleh pos makanan ke Qatar, kajaan Qatar x bagi.

Dengan hampanya mama bagitau lelord, tapi lelord kata sebelum ni segala macam makanan 
adik dia pos ke Qatar tu okey ajer...
Ada kawan tu, siap pos budu ag..boleh ajer....
Aissshhhh biar betulll...tapi gi pejabat pos memang dia kata Kerajaan Qatar x bagi masuk makanan.
Mama ingatkan nak bawak balik kg kotak ni, nak pos melalui pejabat pos kat kg mama
pekerja kat situ ada yg kenal, so nak kautim beaikk punyer...
But....xder rezeki lelord kot, mama tertinggal kotak ni kat rumah masa balik kg.

Bebaru ni, mama dengar Lelord nak balik Mesia akhir bulan ni...sedeynya mama.
x dapat tunai janji...

Buat lelord:
Kalau u baca, antar ler alamat kat Mesia..i pos jugak kicap ni..
Sowi, bukan nak mungkiri janji tau, tapi keadaan yg buat ia terbengkalai.




then....... kotak2 ni:


Ni hadiah utk Pemenang2 'Contest Pecah Tabung' aritu
Masih x pos lagi, tapi semuanya dah ready.

Alkisahnya, mama ingatkan nak cari hadiah special dari kampung.
Kat kg mama ada sorang pakcik ni dia pandai wat hiasan guna bahan2 semulajadi,
Mama ingatkan nak tempah tabung dari buluh ngan tempurung kelapa utk pemenang..
Sebab tu masa wat entry kemenangan tu mama ada tulis, sory lambat skit sebab nak balik kg dulu.

Mama tanya ler abah mama pasal tabung tu..
Nak tahu aper abah mama kata???

"Nak buat camner musim ujan2 nih. Nak jemur camner buluh ngan tempurung tu. PAstu nak syelek, cat semua tu..camner nak kering"

oppppsss...betul jugakkan??? so xder rezeki ler kali ni.
Mungkin lain kali, boleh buat hadiah tu.

So mama beli hadiah biasa2 jer...setakat yg mampu yea kengkawan.

Tapi, mama x sempat nak pos lg sebab mama nak pos skali ngan hadiah contest mamariiqy.
Semuanya dah ada cuma lum balut kotak ag.
Lagipun mamaiqy ada kirim 1 barang ngan mama ni, so ingat weekend ni nak cari dulu
boleh pos skali jer..maklum ler pejabat pos bukan dekat. hehe

Hari isnin yea..mama suh papa pos



nota kaki:
Kita hanya merancang Allah yg menentukan...

***lelord xper ker revealed alamat tuh????...sowi...

7 ulasan:

Lelord berkata...

ekekeke alah eily..xpe small matter jek. hahha bab alamat tu ok jek wakakaka ne tau ade sesapa pasni bek ati nak post macam2 kat kami.

pesanan penaja jom la join contest ku itu..ne tau kan terpilih hehehe

sarah-najwan berkata...

byknyer hadiah tu..

skrg saya xjoin ape2 kontes doh..jadi xde peluang nk dpt hadiah..hehee

jika mood join kontes suda mari..mgkin dpt hadiahkan..

selamat mengepos hadiah yer..

mama rifQy berkata...

waa..bestnyeee eily da nak pos! eh ehh..eily..kalau tak jumpe takpe la..sian lakkk!! kalau jumpe..bgth rege tauuuu..nanti na bank in!!

e.l.i.z.@ berkata...

besar nye kotak tu..ada berapa botol kicap tu heheh

oh Qatar mmg xleh hantar mknn ek?

MrS. F!zA berkata...

la pos kicap ye..

nape eh kjaan qatar xbg pos mknan??tk nak makanan dr luar msuk ke..huhu

Lelord berkata...

heheheh boleh jek benonya...pejabat pos kot yg xbg..tp setakat ni kengkawan kat sini dpt brg pos mesia ok jek.

xde rezeki nak rasa kciap eily :)

BIONIC WOMEN berkata...

lelord:
x kira, nak pos jugak pasnih.
nak g bakar pejabat pos kat rumah nih..haha

sarah najwan:
saya pun xder mood nak menjoinkan diri dalam kontest nih..huhu

mamarifqy:
nnti kita cari dulu ek.
sabar yea, tunggu hadiah x seberapa dari eily..nak bagi yg mahal x mampu..x kijo makcik nih,,haha

eliza:
2 botol ajer k.eli..haha

Mrs.Fiza:
asenya pekerja pjbt pos kat area umah ni ha yg sengal..berlagak