Rabu, 19 Januari 2011

BABY MASSAGE

Dulu masa Dhiya kecik2, selalu wat massage utk dia.
Mama belajar masa kelas postnatal, pastu masa kerja farmasi dulu Johnson pernah wat bengkel free.
Memang Dhiya suka sangat time massage tuh..Tapi agak lama jugak x buat..
Sejak dah agak besar ni, dia xmau dah berlama-lamaan lepas mandi.
kalau bleh, pas mandi trus pakai baju nak main. Kekadang nak sikat rambut pun berkejaran.
Terutama kalau Mickey Mouse Clubhouse dah start.

Alkisahnya, sari 2 ni mama sakit2 badan. Pinggang ngan bahu sakit sangat.
Cuaca skang ni agak sejuk malam, so, bahu yg patah dulu tuh cepat ajer terasa sengal.
So, bila ngadu gitu kat papa....papa pun massage ler skit2 kan..
Tapi...ada plak org jeles..siap wat drama sebabak lagi..

Sambil berjalan menuju ke pintu bilik mama:

"Papa, papa...aduhhhh, akitnya inggan iya nina"..hah...paham u oll???
(Read: Aduh sakitnya pinggang Dhiya Khairina)

"Papa, papa..urut iya, pleeesssss"

Waduuuhhhh, dia pun pandai nak suh urut....bukan men ag budak kecik tuh..
Papanya pun melayan jer kerenah anak...

 Layan jerr kena urut ngan papa dia
Siap hulur kaki kat mama suh urut..
bertuah sungguh anak ini.
 Kalau tanya dia.."Best x kena urut, Dhiya?"
"Best la, mama. Iya enat, akit acang"
(read: Dhiya penat, sakit belakang)..huhuhuhu

Mama tanya ag:"Penat wat kerja aper, sampai sakit belakang?"
"Iya, ain lerr"
(read: Dhiya main ler)

Hadoooiii ler anak, macam2 perangai kamu.

Tambah selingan skit ek...
Kami guna minyak ni utk massage..wangi....
Murah ajer..RM6


Nota kaki:
Balik kampung aritu mama gi urut, best giler...ringan ase badan. Kuat tgn makcik tuh.
3hr berturut2...bayarannya, ikut berapa kita nak sedekah. Banyak kali tanya berapa kena bayar. Dia kata memang x letak harga, dia terima jer berapa kita sedekah..

12 ulasan:

MRS. K berkata...

kalau kat kg, memang makcik2 kat situ tak letak caj bape.. ikut kite nak bagi bape.. best kan.. hehe

amirah berkata...

amboi cik adik tu..main sampai skit blknag?hehe...yela, dh lama tk urut sejak brsalin aritu. lamanya. dah setahun lebih tak berurut.pasni nak pergila

sepatu_Kaca berkata...

comel la Dhiya ni..kecik2 dh pandai :)

MrS. F!zA berkata...

eily, dhlma plan nk gi urut lg kt makcik yg urut msa pntg haitu..best giler!!! siap blh rsa tmpt dia cri angin tu..ekeke

amboi dhiya, pndai suh urut2 plk.. papanya urut mama sekali tak??ahaks

Mama Hanim berkata...

mmg bagus kan urut cmtu, anak akan tido dgn lbh lena, selesa..
penah gak ada doc syor bt cmtu utk anak b4 tido..

BIONIC WOMEN berkata...

Mrs.K:
best...tapi kekadang kita rasa serba salah. Nak bagi skit takut nampak x berbaloi..

Amirah:
DramaQueen tuh..hehe..
Saya pun dah 3 thun baru berurut..huhu..operate kan..

sepatu kaca:
TQ.. :)

Mrs.Fiza:
Uihhh...mesti ler..xkan anak jer kena urut.haha

Mama hanim:
memang lena ler tido, kul 12tghari baru bangun..hehe

Cik Jue berkata...

bukan main lagi lagi dhiya ye...

selingan..selalu tengok nama
BIONIC WOMEN kat komen2 blogger tegar..salam perknalan nak bw tapi tak sempat hari ini cik jue bw kat blog awak ye...rupanya banyak cite best...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

wah bestnya kena urut, pandai gak eily ni mengurut ek, kalo kita tangan tak leh ngurut, mesti lagik sakit jadinya..hu..hu...

wan nurul hezrina abd halim berkata...

aah mairapun mummy wat massage nih..tuh yang dia panjang jer kaki n tangan tuh=)

tapi dia selalu tak duk diam kalau mummy dia nak urut..

BIONIC WOMEN berkata...

cik jue:
selamat datang..jemput ler selalu ek

anje:
papa dhiya mengurut anje..bukan mama dia..mama dia mintak diurut..hehe

WNH:
Kalau dah start main, xnak dah duk diam2..kepala ingat main jer budak2 ni kan?

mama rifQy berkata...

oopsss..na mmg tak suke diurut!hahhahaa..geliii!! mase time urut after deliver aritu..penat tahan geli n sakit tauu!!

shikin berkata...

pandainye dhiya..tau plak sakit2 mintak diurut..sy pon la lama tak berurut ni..terase skt2 badan..